Çözüldü Sisteme İki Farklı RAM Takmak

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Emre Ormantepe

Centipat
Elimde 4 GB 1333 MHz Elixir marka RAM var. Anakartımda Volt değeri 1.5v yazıyor. -CL değerini bilmiyorum. Üstünde rakamlar yazıyor ancak bulamadım. CL değerini nasıl öğrenirim?-Ardından 4 GB 1333MHz RAM alacağım. Linki bu: Samsung 4 Gb Ddr3 1333 Mhz Masaüstü Pc Ram M378b5273dh0-ch9 - n11.com
Önereceğiniz RAM var ise atarsanız sevinirim. CL değeri önemli mi? Voltaj değerini satıcıya sorarım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Elimde 4 GB 1333 MHz Elixir marka RAM var. Anakartımda Volt değeri 1.5v yazıyor. -CL değerini bilmiyorum. Üstünde rakamlar yazıyor ancak bulamadım. CL değerini nasıl öğrenirim?

O sayıların içinde bir yerde gömülüdür hocam, seriyi buraya yazarsanız yardımcı oluruz.

Ardından 4 GB 1333MHz RAM alacağım. Linki bu: Samsung 4 Gb Ddr3 1333 Mhz Masaüstü Pc Ram M378b5273dh0-ch9 - n11.com
Önereceğiniz RAM var ise atarsanız sevinirim. CL değeri önemli mi? Voltaj değerini satıcıya sorarım.

Anakartın modelini yazabilirsen daha iyi yardımcı olabiliriz.

Ram alırken DDR3-DDR4 vs.. Soket yapısı tutarsa %90 ihtimalle sorun yaratmaz ama hangi rami alırsan al düşük olanın kapasitesinde kendilerini senkronize ederek çalışırlar.
Mesela ramlerden biri 1333 mhz Diğeri 1600 mhz ikiside 1333Mhz de çalışır...
Elimde 4 GB 1333 MHz Elixir marka RAM var. Anakartımda Volt değeri 1.5v yazıyor. -CL değerini bilmiyorum. Üstünde rakamlar yazıyor ancak bulamadım. CL değerini nasıl öğrenirim?

O sayıların içinde bir yerde gömülüdür hocam, seriyi buraya yazarsanız yardımcı oluruz.

Ardından 4 GB 1333MHz RAM alacağım. Linki bu: Samsung 4 Gb Ddr3 1333 Mhz Masaüstü Pc Ram M378b5273dh0-ch9 - n11.com

Anakartın modelini yazabilirsen daha iyi yardımcı olabiliriz.

Ram alırken DDR3-DDR4 vs.. Soket yapısı tutarsa %90 ihtimalle sorun yaratmaz ama hangi rami alırsan al düşük olanın kapasitesinde kendilerini senkronize ederek çalışırlar.
Mesela ramlerden biri 1333 mhz Diğeri 1600 mhz ikiside 1333Mhz de çalışır...

Çözüm
Buyrun
IMG_20200513_230958.jpg

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı