Sisteme RAM takınca performans düşüşü oluyor

Hocam RAM değiştirdikten sonramı oldu yoksa önceden var mıydı?

RAM değiştirdikten sonra, bundan önce Dual channel 4 GB RAM kullanıyordum yine de sorun vardı ama dediğim gibi sabit 60 FPS oynayabiliyordum, yine de drop giriyordu.

RAM değiştirdikten sonra, bundan önce Dual channel 4 GB RAM kullanıyordum yine de sorun vardı ama dediğim gibi sabit 60 FPS oynayabiliyordum, yine de drop giriyordu.

Normal zaten o sistem ile HD6850 ve X4 970 var arkadaşta Valorant 120'den 30 40'a falan inip çıkıyor.

Çift kanal olması için illahi aynı model/kapasite olması gerekmez. Temel mantık 2 (veya 4) şeklinde olması 1 (veya 3) olmaması.
Eski 2 GB'lardan tekini de bu 8'in yanına takıp kullanın, eskiler 1333 ya da 1066 olup ikisi de o hızda çalışsa da toplam band genişliği yükselecektir.

Çıkarttığım 2 GB RAM'ler PC3-10600u yeni taktığım 8 GB RAM ise PC3-10800 olması lazım. Yine de çalışır mı?

https://www.hepsiburada.com/kingston-valueram-8gb-1600mhz-ddr3-ram-kvr16n11-8-p-BD301526 aldığım RAM bu.

Denemeden anlayamazsın, tak, biraz kullan oyun aç, sorunsuz çalışıyorsa sıkıntı yoktur. Sorun varsa da eğer yeni bir 8 GB'a daha para yetmezse başka bir 4 GB 1600 Mhz hızında Kingston marka ile yine sıkıntısız Çift Kanal çalışacaktır.

Anlattığım gibi mesele 2 RAM yuvasının da dolu olması gerekli, o zaman band genişliği iki katına çıkıyor, bu işlemde sorun yaşanmasın diye aynı marka model RAM tavsiye edilir, ama şart değildir, DDR1 ve 2'lerde uyumsuzluk sık olmasına karşın DDR3 RAM'lerde uyumsuzluk seyrek görülür.

Hocam dediğiniz gibi çıkarttığım RAM'lerin birini bilgisayara taktım ve ikisi uyumlu olarak çalıştı, CPU-Z'ye baktığımda Dual olarak gözüküyor. Şimdi oyuna girip deneyeceğim umarım güzel bir sonuç alırım. Yardımlarınız için çok teşekkür ederim.

@Selçuk Sümengen @Yener K. @Lusyz

Dosya Ekleri

• Screenshot_1.png
    16,1 KB · Görüntüleme: 38
Son düzenleyen: Moderatör:
10 GB'ın 2+2 olanları Dual olarak çalışır. 10 GB olarak Dual çalışmaz. Yine de faydası olabilir. Yani 8 GB olandan 2 GB'ı alıp Dual yapıyor.

Oyuna girip denedim ama değişen bir şey yok yine drop yiyorum.

O zaman 8+8 yapıp deneyin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…