Sisteme SSD ekleme

Rosso Valentino

Kilopat
Arkadaşlar bu konuya fikirlerinizi sunarsanız çok sevinirim. Artık eski bilgisayarımı da faaliyete geçirmeye karar verdim. Sistem 1 TB'lık bir harddisk ile çalışıyor. Harddisk fazla ses çıkarıyor ve biraz da problemli durumda ama çalışıyor. Bu harddiskin yanına da 120 GB bir SSD almayı düşünüyorum Bilgisayardaki oyunları ve programlarımı HDD'ye, sistemi ise SSD ile çalıştırmayı düşünüyorum. Bu konu ile ilgili aklımda bazı sorular var. Sıralıyorum cevaplarsanız iyi olur.

• Depolamayı HDD için, sistemi SSD için yapmak için ne tür ayarlar yapmalıyım bilgisayar üzerinden?
  • Sistemde AMD Radeon R7 200 series ekran kartı, 6 GB 1600 MHz RAM, 1 TB harddisk , modelini bilmediğim Biostar anakart ve i5 işlemci var. Bu sisteme 120 GB SSD'nin de eklenmesiyle birlikte 350W PSU sisteme yeterli olur mu?

İyi forumlar.

Depolamayı HDD için, sistemi SSD için yapmak için ne tür ayarlar yapmalıyım bilgisayar üzerinden?

HDD'de bulunan Windows'u kaldırıp SSD'ye kuracaksınız. Daha sağlıklı olması için klon işlemini önermiyorum. Sonrası otomatik.

Sistemde AMD Radeon R7 200 series ekran kartı, 6 GB 1600 MHz RAM, 1 TB harddisk , modelini bilmediğim Biostar anakart ve i5 işlemci var. Bu sisteme 120 GB SSD'nin de eklenmesiyle birlikte 350W PSU sisteme yeterli olur mu?

Yeterli olacaktır. SSD'ler en düşük güç tüketen donanımlardan biri.

Peki bu SSD için gerekiyor ise anakarta ek ne gibi bir kablo gerekiyor?
Son olarak da SSD alırken uyumluluk gerektiren bir durum var mı yoksa her SSD her sisteme uyumlu olur mu ve hangi markaları önermezsiniz?

Peki bu SSD için gerekiyor ise anakarta ek ne gibi bir kablo gerekiyor?
Son olarak da SSD alırken uyumluluk gerektiren bir durum var mı yoksa her SSD her sisteme uyumlu olur mu ve hangi markaları önermezsiniz?

1-SSD almak için Sata kablosu ve PSU üzerinden gelen güç girişi yeterli. HDD ile aynı yani.

2-SSD alırken uyumluluk sorunu olacağını zannetmiyorum. İnsanlara SSD önermemizin sebeplerinden biri ise aslında her sisteme uyumlu olmalarıdır. ( Bilgisayarda Sata desteği olması yeterli. 2000 yılından sonra sata bilgisayarlar yavaş yavaş çıkmaya başladı. )

3-Hangi markaları önermem? Sadece Samsung'u öneriyorum. Samsung harici diğer markaları pek önermiyorum. Crucial, Toshiba, Adata, Kingston, Sandisk gibi markalar var ama kronik sorunlu modellere sahipler. En iyisi şu an Samsung.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı