Sisteme Takılan İkinci HDD Sonrası Yavaşlama

AhMeD

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Arkadaşlar ben şuan 300 GB bir HDD kullanıyorum. Arkadaştan da 80 GB bir HDD aldım taktım. Fakat hem HDD'yi görmedi vede bilgisayar çok yavaş açılmaya başladı ? Sorun nedir bir yardım edin arkadaşlar o_O

Son düzenleyen: Moderatör:
Bilgisayarın yavaş açılamasının HDD ile bir alakası olduğunuz sanmıyorum çünkü görmemiş. Sata portlarını güzelce kontrol edin toz varsa silin ve daha sonra tekrar deneyiniz ve sonuçları buraya yazınız efendim. Esen kalınız efendim.

Bilgisayarın yavaş açılamasının HDD ile bir alakası olduğunuz sanmıyorum çünkü görmemiş. Sata portlarını güzelce kontrol edin toz varsa silin ve daha sonra tekrar deneyiniz ve sonuçları buraya yazınız efendim. Esen kalınız efendim.

Kardeşim dediğin gibi yaptım başka bir porta taktım. Temizledim sonra açtım Sata Channel 5 yazılımı yükleniyor dedi yüklendi ama yine görmedi ?

Sorunlu HDD veya SSD'ler sistemin yavaş açılmasına neden olabiliyor, bunu bizzat yaşadım.

HDD, Bios'tan yada Disk Yönetiminde de mi gözükmüyor?

BIOS'u bilmiyorum da disk yönetiminde yok.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yeni taktığınız HDD biosta da görünmüyorsa SATA6GB desteği olmayabilir. Bu durumda yine biostan, HDD'ı taktığınız sata portunun hızını SATA3GB olarak değiştirip deneyin. Bu arada 300 GB'lık asıl diskiniz SATA1 portuna, 80 GB ise ondan sonraki ilk boş porta takılı olmalı...

Yeni taktığınız HDD biosta da görünmüyorsa SATA6GB desteği olmayabilir. Bu durumda yine biostan, HDD'ı taktığınız sata portunun hızını SATA3GB olarak değiştirip deneyin. Bu arada 300 GB'lık asıl diskiniz SATA1 portuna, 80 GB ise ondan sonraki ilk boş porta takılı olmalı...
Bu arkadaşımız gayet haklı. Dediklerini deneyiniz ve 300 gb olan HDD 1. diskiniz olsun. Esen kalınız efendim.

Bios ile ilgili ayarları aşağıdaki videodan görebilirsiniz:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Alternatif olarak 80 Gb HDD'yi Sata 3gb hız destekli porta takarak deneyin. Gözlemlerinizi buraya yazınız. Esen kalınız efendim.

Bios ile ilgili ayarları aşağıdaki videodan görebilirsiniz:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Anakartın markasını öğrenmek lazımdı arkadaşım. Hata yaptık orada. :)

Arkadaşlar HDD bozuk galiba dediğinizi yaptım nafile. Ayrıca çıkarınca PC açılış hızıda arttı. Yinede emek verip uğraştığınız için teşekkür ederim.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı