Çözüldü Sisteme takılan USB bellek gözükmüyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Aseyt

Hectopat
Daha fazla  
1733839680944.png

Merhaba. Bilgisayarıma taktığım belleklerin bazıları bu şekilde görünmüyor ve kullanılamıyor. Acaba sorun ne olabilir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Ubuntu gibi Linux dağıtımları Windows'tan farklı dosya sistemleri kullandığı için Windows bu dosya sistemini okuyamayıp RAW olarak gösteriyor olabilir.

Hocam size teşekkür ederim, değerli vaktinizi ayırdınız.
Sorunumu çözdüm. Tek ihtiyacım MiniTool Partition Wizard imiş.
Tekrardan teşekkürler sağlıcakla kalın :)
Bu bilgisayar>sağ tık>yönet>disk yönetimi orada aslında algıladığını ama sürücü atamadığını göreceksin devamını tam bilmiyorum bir şekilde oluştur artık 😀

Bu bilgisayar>sağ tık>yönet>disk yönetimi orada aslında algıladığını ama sürücü atamadığını göreceksin devamını tam bilmiyorum bir şekilde oluştur artık 😀
1733840952136.png

Herhangi bir şekilde değiştiremedim.
Aynen bu şekilde gözüküyor.
Sürücü yolu atamayı biliyorum her nedense olmuyor.

Disk Yönetimi'nde ayrılmamış alan olarak mı gözüküyor?
bu şekilde gözüküyor hocam

G diski olarak geçen disk sizin USB'niz, bu USB'yi nedense ikiye bölmüşsünüz ve birine F harfi verirken diğerine harf vermemişsiniz, ayrıca F harfi verdiğiniz bölüm de RAW olmuş. Eğer içinde önemli bir şey yoksa bütün bölümleri silip tek bir bölüm oluşturun.

G diski olarak geçen disk sizin USB'niz, bu USB'yi nedense ikiye bölmüşsünüz ve birine F harfi verirken diğerine harf vermemişsiniz, ayrıca F harfi verdiğiniz bölüm de RAW olmuş. Eğer içinde önemli bir şey yoksa bütün bölümleri silip tek bir bölüm oluşturun.
Hocam RAW ne anlama geliyor cahilliğimi mazur görün.
Neden USB'mi kullanamıyorum öneriniz var mıdır?

Bölüm ya da disk RAW olduğu zaman orada bir dosya sistemi olmadığı ya da bilinmeyen bir hatadan ötürü dosya sisteminin bozulduğu anlamına gelir. RAW olan bir diske/bölüme erişmek için önce geçerli bir dosya sistemi ile biçimlendirmeniz gerekir. Bu, o diskteki/bölümdeki bütün verileri siler.

Bölüm ya da disk RAW olduğu zaman orada bir dosya sistemi olmadığı ya da bilinmeyen bir hatadan ötürü dosya sisteminin bozulduğu anlamına gelir. RAW olan bir diske/bölüme erişmek için önce geçerli bir dosya sistemi ile biçimlendirmeniz gerekir. Bu, o diskteki/bölümdeki bütün verileri siler.
Çok güzel anlattınız lakin bir sorun var disk biçimlenmiyor :(
Biçimlendir diye işleme başladığımda o komutu da bilgisayar işlemiyor garip bir şekilde.

hocam bir uygulama vardı "disk manager" mı neydi usb bellekleri yönetmek için tam adını biliyor musunuz?

Belki sorun Ubuntu diski hazırladığım içindir ne dersiniz?

Ubuntu gibi Linux dağıtımları Windows'tan farklı dosya sistemleri kullandığı için Windows bu dosya sistemini okuyamayıp RAW olarak gösteriyor olabilir.

Hocam size teşekkür ederim, değerli vaktinizi ayırdınız.
Sorunumu çözdüm. Tek ihtiyacım MiniTool Partition Wizard imiş.
Tekrardan teşekkürler sağlıcakla kalın :)

Çözüm

Technopat Haberler

Geri
Yukarı