Sisteme virüs bulaştığı nasıl anlaşılır?

TwoFace

Femtopat
Daha fazla  
Her kese selam. Arkadaşlar gecen bir crack oyun indirme havasina girdim gidip indirdim WinRAR dosyasini acinca orada setup.exe dosyasi vardi. Ona tikladim hiçbir şey olmadi sonra yine tikladim Google kapandi bir seferinde de boyle olmusdu ama Google kapandıktan sonra bilgisayarda CMD acilmisdi orada bir kod yazmisdi kendisinden bu sefer sadece Google kapandi ben de korkup hemen bilgisayari yeniden baslata tikladim. Bilgisayar kapandi açıldı hiçbir degisiklik yoktu. RAM kullanimi falan hepsi eskisi gibiydi ama bugün oyuna girince cok fena FPS dusumu gordum hem de bilgisayar fanlari cok sesi geliyordu sanki arkada bir şey calisiyor oyundan ciktim CTRL+Shift+ESC yaptim ama hiçbir şey yoktu. Acaba ne olmus olabilir? Bilgisayar da oyun pencerisinin yerini degistirdigimde de kasiyor bilgisayar zaten guclu bir şey degil ozelliklerini yaziyorum.

Intel Core i3 8130-U 2.20GHz
4 GB RAM.
NVIDIA MX 110 2 GB vram.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kaspersky kur kendisi bulur ve temizler. Eğer bulamazsa ve hala şüpheleniyorsan temiz kurulum yap.

İndirdiğiniz dosya muhtemel zararlı gibi duruyor. Setup.exe dosyası hâlen sistemde mevcutsa VirusTotal'e atar mısınız? Eylemlerini inceleyelim. Ayrıca Kaspersky ile tam tarama gerçekleştirin, tarama bittikten sonra Hitman.Pro taraması da yapın, zararlı çok yüksek ihtimal silinecektir.

Aynısı başıma geldi %100 virüs yemişsin işlemcinin anasını ağlatıyor format atmanı öneririm. Ben de korsan yüklemiştim oyuna filan girince direk işlemciye abanıyor mining yapıyor o virüs format atmazsan da düzelmiyor diye biliyorum, geçmiş olsun.

Hayır, bilinenin aksine mining yapan virüsler de AV çözümleriyle silinebiliyor. Konu sahibi üstteki çözümümü uygularsa tespit edilip sistemden arındırılması muhtemel.

aynn oyle olmusdu bi kere formatla duzelmisdi hicbirsey yapmadigim halde 99% ram kullanoiyordu windows 10 ayarlarindan format secenegi var onunla yaptim .
Bilgisayar baslattigimda yavas calisiyor ama sonra kendisine geliyor duzeldi bi tik dunkune ragmen hic birsey yapmadim.

Hocam bence USB'den atın formatı bende dediğiniz gibi attım yavaşlık vardı sonra USB'den attım ama tabii ki başka bir PC'den indirn.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…