Sisteme virüs bulaştığı nasıl anlaşılır?

thesuattt

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar birkaç gün önce Twitter'da yorumlarda bir link gördüm, tıkladım ama bir şey açılıp direkt kapandı sonra bir şey olmaz falan dedim. Bugün bilgisayarı açtığımda Steam hesabımın e-postası değiştirilmiş ve tarayıcımda girilen Instagram hesabımda da saçma sapan kişiler takip edilmiş. Fark ettikten sonra hesaplarımı güvene aldım ikisinde de 2FA açıktı neyse ki. PC'yi şimdi formatladım ve Brave tarayıcımda ayarlarda kalkan durumu seçeneklerinde bir site var.
lifetostyle.net kalkanlar indi yazıyordu ve formattan önce de aynı şekilde aynı yerde bu site vardı. Bu siteden dolayı mı oldu bunlar anlayamadım siteye virus check yaptığımda crdf diye uyarı buldu. Ayrıca Kaspersky'den PC'yi tamamen tarattım tehdit bulunmadı. Yani bunların sebebi o Twitter linkine tıkladığım için mi bilmiyorum ama içim rahat değil hala.

Dosya Ekleri

• Screenshot_1.png
    16,7 KB · Görüntüleme: 61
Son düzenleyen: Moderatör:
Virüsün en belirgin hali sistemi yavaslatmasidir ama bazı virüsler sistemi yavaşlatmıyor kendisini gizliyor.

Sadece Kaspersky ile taratmakla olmaz Kaspersky yeni virüsleri bulamıyor walwaranytes ile taratın veya Norton bu ikisi en iyisi.

Şimdi ilk dediğiniz programı indirip denedim bir şey çıkmadı hocam.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…