Sistemi 12 GB RAM ile kullanmak sorun çıkarır mı?

whoisfirat

Megapat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Merhabalar. Kasada 8 GB RAM var fakat artık yetmediğini hissetmiş durumdayım. 16 GB yapmak istiyordum fakat maalesef ki param kısıtlı. Sorum şu, birkaç konu gördüm ve 12 GB RAM'in bilgisayarın kararsız çalışmasını sağlıyormuş. Hani RAM gidişatının 4-8-16-32-64 olarak gitmesi, bilgisayar açısından daha iyi olduğunu söyleyenler var. Böyle yanıtlar görünce aklım karıştı. Şimdi 12 GB RAM taksam bilgisayarın performansı daha da kötüleşebilir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:

Ne alaka hocam siz yapın çok iyi olur.

Kararsız çalışmaktan ziyade o gidişatın sebebi çift kanal bellek teknolojisinden dolayı. 4+8 olarak kullanırsanız çift kanal teknolojisinden yararlanamayacaksınız. Bir sıkıntı olmaz yine de dert etmeyin.

Hocam ne alaka anlatır mısınız merak ettim ne oluyor çift kanal teknolojisi.

Belirttikleri olay çift kanal teknolojisi. Eğer 8'in yanına 8 alırsanız çift kanal olur. Ancak 4 alırsanız çift kanaldan yararlanamazsınız. Bu yüzden söylemiş olabilirler. Bu arada RAM'ler uyumsuz ise performans kaybına bile yol açabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…