Sistemi açarken "A disk error occured" hatası

wolver

Decapat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba. Birkaç gün önce dizüstü bilgisayarımın hard diski bozulmuştu. Ben de Kingston 240 GB SSD A400 modelini aldım. Daha sonrasında format atmaya çalışırken Windows bu sürücüye yüklenemiyor şeklinde bir hata ile karşılaştım. Diske bölümleme de yapamıyordum. Format ekranında öylece kaldı. Bilgisayarı tamire götürdüm. Oradaki çalışan 3-4 saat ugraştıktan sonra yapamadı ve sorunu da anlayamadı. Kendi bilgisayarında Windows yükleme ekranına dahi geçmiyordu bilgisayar. En sonunda sorunun SSD'den kaynaklandıgını falan söyledi. Kendi bilgisayarında da denedi bir sıkıntı yok ona rağmen SSD kaynaklı arıza olabilecegini söyledi. Böyle bir şey olması mümkün degil çünkü SSD'yi yeni almıştım. Ben de bilgisayarı aldım çıktım. Sonrasında bir arkadaşımın bilgisayarında SSD'ye Windows kurup kendi bilgisayarımda boot edebilirim diye düşündüm. Arkadaşım kendi bilgisayarında Windows 10 kurdu çalıştırdı. SSD ile alakalı sıkıntı yok. Kendi bilgisayarıma takıp boot etmeye çalıştım. Ancak her seferinde 'A disk read error occured' şeklinde bir hata alıyordum. Aklıma hiçbir şey gelmiyordu açıkçası sorunla alakalı. Birçok şey denedim işe yaramadı. En sonunda bilgisayarı söküp RAM'i çıkarıp tekrar taktım. Sorun düzelmişti. Böyle bir hata alıp çaresiz kalanlar varsa RAM'i söküp takmayı deneyebilirler. Eğer diskinizin çalıştıgından eminseniz ve bu şekilde yine olmuyorsa RAM ile alakalı bir sorun olabilir. Böyle bir hata ile karşılaşanlar için umarım yardımcı olabilmişimdir.

Son düzenleme:
Keşke bunu rehber yapsaydınız.

Kendi kendine çözümü bulan adam gibi adam.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…