Sistemi açınca GNU Grub ekranı geliyor

Daha fazla  
15990345905098392636848188477513.jpg

Selamlar, bilgisayarıma daha önceden Windows 10 yanında Ubuntu kurmuştum. 2 aydır kullanıyordum. Sistemimi açınca böyle bir sorunla karşılaştım.

Ubuntu USB'si hala duruyorsa GRUB önyükleyicisini tamir edebilirsiniz. Ubuntu'yu deneme modunda çalıştırın ve terminale aşağıdaki komutları sırayla yazın. Eğer sistem UEFI ise açılışta "Windows Boot Manager"i seçerek Windows'a ulaşabilirsiniz.

Bash:
sudo add-apt-repository ppa:yannubuntu/boot-repair
sudo apt-get update
sudo apt-get install -y boot-repair && boot-repair

Ubuntu USB'si hala duruyorsa grub önyükleyicisini tamir edebilirsiniz. Ubuntu'yu deneme modunda çalıştırın ve terminale aşağıdaki komutları sırayla yazın. Eğer sistem UEFI ise açılışta "Windows Boot Manager"i seçerek Windows'a ulaşabilirsiniz.

Bash:
sudo add-apt-repository ppa:yannubuntu/boot-repair.
sudo apt-get update.

Ubuntu USB'si durmuyor Windows 10 var kursam bir şey olabilir mi?

Sistem açılırken bios menü tuşunua art arda basarak menüyü açın eğer orda ubuntu bootloader duruyorsa sistem açılınca da boot-repair yapabilirsiniz. Yoksa ubuntu usb hazırlayıp Kerem'in dediği işlemleri yapmalısınız.

Ubuntu USB'si durmuyor Windows 10 var kursam bir şey olabilir mi?
Sisteminiz UEFI ise boot menüsünden "Windows Boot Manager" ile Windows'a geçebilmeniz ve Ubuntu USB'si hazırlayabilmeniz gerek.(Sisteminizde Windows olduğunu varsayıyorum.) Windows 10 USB'si ile bütün diski silip Windows kurabilirsiniz, GRUB'u tamir edebileceğinizi sanmıyorum. GRUB'u tamir edebilmek için Ubuntu USB'si gerek.

Ubuntu USB'si hala duruyorsa GRUB önyükleyicisini tamir edebilirsiniz. Ubuntu'yu deneme modunda çalıştırın ve terminale aşağıdaki komutları sırayla yazın. Eğer sistem UEFI ise açılışta "Windows Boot Manager"i seçerek Windows'a ulaşabilirsiniz.

Bash:
sudo add-apt-repository ppa:yannubuntu/boot-repair
sudo apt-get update
Guvenli de olsa Launchpad repository'lerini eklemeyi dogru bulmuyorum.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı