@Snez geleceğe yönelik olacak, bir süre boyunca yeni çıkan AMD işlemcileri destekleyecek. Daha yüksek RAM frekanslarına ulaşabileceksiniz. 1080p kullanıyorsanız darboğazın önüne geçeceksiniz. Ryzen 7500F, 5600'den daha iyidir.
Benim hedefim şuydu aslında önce Ryzen 7500F almayı ben de düşünüyordum zaten darboğaz için. Daha sonra anakartı ve RAM'i değiştirerek önümüzdeki 1 yıl içinde yavaş yavaş geçmeyi planlıyordum sizce bu şekilde yapmam mantıklı olur mu? Hatta bütün bunlardan sonra da 2k bir monitör düşünüyorum ama tabi bütçe oldukça 1 yıl içinde yapacağım şeyler
Hmm anladım. Peki bu anakart için 4070 Super ile darboğaz yapmayacak bir işlemci öneriniz var mı? Seçeneklerimi değerlendirmek için soruyorum seçim yaparak ona göre bir şeyler düşüneceğim. Ryzen 7 5700x3d iyi midir?
Bu sisteme ya daha hiç elleme ya da AM5 geç diyorsunuz yani anladım. Ekran kartını daha dün aldım 23k para harcadım bu yüzden bir süre darboğazlı şekilde kullanıcam mecburen o zaman. İşlemcimi değiştirip darboğazdan kurtarırım diyordum ama dediğiniz daha mantıklı
Oturup bi düşününce neden darboğazdan kurtarmak için 7500 tl vereyim. 14000 e komple AM5 geçebiliyorum zaten Bu anakarta AM5 işlemci takamayacağım detayını atlamışım bazen insanın kafası tutuluyor işte böyle. Son 3-4 gündür hiç uyumadan ekran kartı seçmeye çalışıyorum kafa kalmadı. Teşekkür ederim hocam yardımın için vakit ayırdın