Sistemi başka kasaya aktarırken kule tipi soğutucuyu sökmek gerekir mi?

Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba. Ekran kartı değiştiğim için şu anki kasam küçük kalıyor ve yeni kasaya geçmek istiyorum. Uyumlu güzel bir kasa da buldum. Şimdi sorum size; anakartı aktarırken kule tipi soğutucuyu sökmem gerekiyor mu? Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar merhaba. Ekran kartı değiştiğim için şu anki kasam küçük kalıyor ve yeni kasaya geçmek istiyorum. Uyumlu güzel bir kasa da buldum. Şimdi sorum size; anakartı aktarırken kule tipi soğutucuyu sökmem gerekiyor mu? Teşekkürler.

Daha dun senınle aynı durumu yaşadım soğutucunun fan olan yerını cıkarman yeterlı vıdalar falan üzerınde kalabilir.

Normalde gerekmez ama elinde termal macun da varsa söküp temizlik yapmış olursun hocam.

Hocam kule tipi soğutucu bayağı bir yer kaplıyor anakart üzerinde anakartın vidalarını sökerken ve M.2 SSD falan filan takarken her türlü en azından fan olan kısmı çıkarmak gerekiyor geri takmasıda 5 dakiika bile sürmüyor zaten.

Bazı kule tipi soğutucuların boyutu büyük onlarda olabilir ama genel olarak tek ve çift fanlı olanlarda sökmeden anakartı dışarı alırsınız hatta dışarı almak için de kolaylık olur. Bloktan tutarak anakartı söküp takmak daha kolaydır anakartın alt kısmını sürtmeden taşırsınız.

Bazı kule tipi soğutucuların boyutu büyük onlarda olabilir ama genel olarak tek ve çift fanlı olanlarda sökmeden anakartı dışarı alırsınız hatta dışarı almak için de kolaylık olur. Bloktan tutarak anakartı söküp takmak daha kolaydır anakartın alt kısmını sürtmeden taşırsınız.

Hocam 2 fanlı Phantom Spirit kullanıyorum o takılıyken pek mümkün olmuyor sökmek tabii sizin için bilemem.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı