Sistemi düğmeden kapatmak zararlı mıdır?

Mstatari

Decapat
PC'yi alalı 3 ay falan oldu.

Birkaç kez çok az bir sayıda düğmesinden kapattım. Düğmesinden kapatmanın zararlı olduğunu bilmiyordum. Bir kere Zoom'da hata verdiği için ve bir şey yapamadığım için düğmeye uzun basarak kapattım. Sistemime bir şey olmuş olabilir mi?

Hocam Power tuşuna zararı var biraz ama siz enazından fişden çekmediniz fişden çekmez ciddi zarar verir heleki oyundaysan HDD ve SSD ömrünü düşürür belki bir ihtimal diğer donanımlaraada zarar verebilir endişelenmeyin performans düşmemişse ve anormal değilse bir şey olmamıştır olacağınıda düşünmüyorum sen keyfine bak bir de genellikle internet Cafe'lerde insanlar düğmeden kapatıyor.

Bu durum bazen bende de oluyor ama sisteme reset atmıyorum. Ctrl + Alt + Delete ile görev yöneticisini açıp Zoom'u kapatıyorum, düzeliyor.

Eğer oyunda donanımlar 70-80 derece iken aniden kapatırsanız sisteme zarar verebilirsiniz, bunun nedeni sıcak olan parçalar soğumadan ve akış olmadan yüksek derecelerde kalacağı içindir.

Eğer normal zamanda ve boşta donanımlar 30-50 derece arasında kapatırsanız da zarar görebilir. Bu tür durumlarda HDD başta olmak üzere parçalara zarar verebilirsiniz.

Power tuşu Windows üzerinden “kapat” komutuna ayarlı ise basılı tutmadan kapatmanızın bir zararı yoktur kendim de üşengeçlikten birçok kez tuş üzerinden kapatıyorum şimdiye kadar herhangi bir hata vs. karşılaşmadım kaldı ki arka planda kapatmayı engelleyen bir program varsa kapanmıyor.

Not olarak: Tuşa kesinlikle basılı tutmayın sistem doğrudan PSU'yu kapattığından dolayı elektrik kesilmesi gibi bir etki yaratacak ve bileşenlere zarar verecektir.

Bu olayı 2 farklı ihtimalde görelim:
1- Bir işte çalıştığınızı ve elektriklerin gittiğini düşünün. Yaptığınız her şey elektrik gittiğinden dolayı silindi, hiçbir şeyi kaydedemediniz.
2- Bir işte çalıştığınızı ve elektriklerin gittiğini düşünün. Ancak bu sefer iş yerinizde elektrikler gittikten sonra küçük bir süre sizi idare edecek bir güç kaynağı var. Siz bunu fark ediyor, işlerinizi kaydedip bilgisayarı kapatıyorsunuz.

Yani kısaca basılı tutarak kapatırsanız bir anda elektrikleri keseceği için zararlı, bir kere basarsanız her şeyi kaydedip çıkacağı için pek de zararlı olmaz. Yine de bilgisayarın içindeki "Shut Down(Bilgisayarı kapat)" tuşundan kapatmanız çok daha sağlıklı olacaktır.

Windows üzerinden kapatın. Üşenmeye gerek yok bence .

Kardeşim konu sahibimiz demişki düğmeden kapatmak zorunda kaldım demiş sen neden bahsediyorsun gerçekten dikkat ederek oku.

Yanıtlarınız için teşekkürler. Bir sorun daha varda ilk aldığım günlerde PC akıyordu birkaç hafta sonra FPS'ler düşmeye başladı. Mesela Heroes and generals oyununda 700'lerde FPS alıyordum şu anda 150 civarı GTA 5'te HDMI taktığım için hiç değişmeden 60 FPS alıyordum 40'lara drop olmaya başladı ve güç kaynağından çınlama sesi gelmeye başladı ekran kartı sürücümü bugün silip tekrar yükledim değişen bir şey olmadı.

DP taktıktan sonra GTA 5 80-90 çıktı ama hala 40'lara düşüyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…