Sistemi izleyen birilerini nasıl fark ederim?

Mercaen

Kilopat
Selam arkadaşlar, Windows'a uzaktan giren birisini nasıl fark edebilirim. Böyle bir şey buldum. Acaba bu yeterli mi?

1. Yol başlat>çalıştır>cmd>net view yazıyoruz ve bilgisayarımıza bağlanan kişiyi programsız olarak görüyoruz. Bu kadar kolay.

2.Yol başlat>çalıştır>cmd>net share yazıyoruz ve bilgisayarımıza bağlanan kişiyi programsız olarak görüyoruz ancak bu yöntemde bir uzak yönetici çıkar bu Microsoft'un PC mize yerleştirdiği trojandir zararsızdır. Eğer uzak yönetici sayısı 2'ye çıkarsa o zaman PC'mize biri girmiş demektir. (2. yol daha garantilidir)

Ayrıca bu yolla bilgisayarınıza birinin girdiğini öğrenirseniz başlat>çalıştır>cmd>net Computer “kurbanın IP numarası” ve mükemmel sonuç.

Bende uzak ıpc ve uzak yönetici çıkıyor. Acaba sizde bakar mısınız? Aynı mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Uzaktan yardım açık onu kapattım. Bu bilgisayara uzak bağlantıya izin verme kapalıymış. Nasıl emin olabilirim bilmiyorum.

msconfig i ac, tum hizmetleri kapat, diagnostic setup halinde baslat. internetini de kapat zaten kimse baglanamayacak pc ye. tam tarama yap hallolur.

Emsisoftemergencykite bununla taratsam anlaşaılırmı. Bir de BitDefender yüklü PC'de.

Bu yöntemlerle virüs tespit edilemez.
Düzgün bir av kurup tarama yapmanız gerek.
Tavsiyem Kaspersky'dır.
Ve bunların yanında GlassWire indirip ağ analizi yapabilirsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…