Sistemi kapattıktan sonra elektriğini kesmek

WariorFight

Kilopat
Merhaba, iyi günler. Bilgisayarı 2 Ekim'de satın aldım ve satın altıktan sonra geldiği günden beri bilgisayarı kapattıktan sonra prizden elektriği kesiyorum. Düğme var, onu kapatıyorum ve direkt bilgisayara gelen elektriği kesiyorum. Sonra bilgisayarı açacağımda düğmeyi açıp bilgisayarı açıyorum. Böyle yapsam bir zararı olur mu?
Kapatmadığımda kulaklığın ışığı ve anakartın üzerinde kırmızı ışık yanıyor, ondan dolayı kapatıyorum. Kapatınca tüm ışıklar kapanıyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Zararı olmaz, uzun vadede yararı olur. Hem daha az elektrik tüketirsin. Yılda 30-35 TL farkeder.

Kapalıyken olduğu sürece zararı olmaz. Dikkatli olun. PC kapanmadan yapmayın.

Ben de arkadaşlar gibi zararı olduğunu sanmıyorum. Hatta arada dörtlünün şalterinden kapatıp güç tuşuna basarak statiğini atarım bilgisayarın. Uzun süreler kapalı kalıyorsa (mesela geceleri kapalı kalıyorsa) belki BIOS pilini normalden biraz daha fazla yer o kadar.

Hocam ben hiç uğraşmadan fişten çekiyorum PC açıkken 1-2 aydır zarar olur mu olursa ne gibi durumlarla karşılaşırım?
PC açıkken derken işletim sistemi çalışıyorken mi yani? Eğer öyle ise bu kadar süre sorun çıkarmamış olması ilginç. Yakında çökertirsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…