Sistemi satıp yeni sistem almak mantıklı mı?

yigitozmen1

Hectopat
Daha fazla  
Kasa: Corsair Carbide SPEC-05
İşlemci: Ryzen 5 2500.
Ekran kartı: MSI GTX 1660 Super.
Anakart: B450M S2H.
RAM: 2x8 16 GB RAM'ım var fakat RAM'ın tekı farklı tekı farklı.
Corsair CV550 PSU var.
250GB SSD 1TB HDD var.

Dostlarım kasam bu şekilde upgrade mı edeyım? 10k gibi bir bütçem var yoksa bu PC'yı satıp ustune koyup yenı kasa mı alayım 20k cıvarına? Kı kasam ne kadar ederı pek de bır bılgım yok eger upgrate etmen mantıklıysa kasamı Corsair 3000D yapmayı dusunuyorum. İşlemcimi Ryzen 5 5600 yapmayı dusunuyorum. Bir de kule tipi fan almayı dusunuyorum. Onun dısında RAM'larımı degıstırebılırım 2x8 seklınde yıne veya SSD yukselte bılırım boyle bır dusuncem var ama mantıklı mı mantıksız mı bılemıyorum yardım edersenız sevırınım.

Son düzenleyen: Moderatör:

Satıp dediğin gibi 20k civarına Ryzen 5 5600 vs 4060 sistemler alabilirsin daha geçen gün bir arkadaşım 19000 TL'ye 5600X 4060 sistem aldı

Bence kasanı satmaktansa upgrade etmek daha mantıklı. Ryzen 5 5600 almanı öneririm Amazon'da 3100 TL. Kasa olarak da illa onu almayacaksan ama değiştireceksen Zoko Chiko öneririm, ARGB 4 adet fanla geliyor ve 1300 TL. Fiyatının ürünü elbette ama yine de fiyatına göre kalitesi çok iyi.

2.elde bu sistem ne kadar eder bilemiyorum. Tavsiyem şu şekilde olur;

İşlemci 5600 alınır. Güzel bir kule tipi soğutucu.
Ekran kartı olarak ikinci el 6600 olabilir ya da 6600XT.

RAM upgrade gerek yok bence MHz farklı olsa bile en düşük RAM baz alınır benim bildiğim. 16 GB ilerisi için yetersiz olsa da sizi idare edecektir. (Ama ramler satılıp aynı mhz ve cl degerlerine sahip marka ram almak daha mantıklı. Mavi ekran vb şeyler yaşamamak için)

SSD bence kesinlikle şart. Anakartın zaten M.2 desteği var. 512 GB uygun yollu bir M.2 SSD alınabilir.

Bu dediklerim için 10-11 bin₺ yeterli gelir ama iyi kovalamak lazım ikinci el.

Güncelleme: Psu yeterli olacaktır 5600 ve 6600 için. 1080p'de gayet akıcı bir sistem olmuş olacaktır. Dediğim gibi ikinci el de bu sistem ne kadar eder bilemiyorum. İkinci el sitelerine baktığımda bir sürü satılık sistem var ama kaç aydır orada bilemem. Karar sizin.

Son düzenleme:
İşlemci ve SSD sıfır alınmalı kesinlikle, kendi görüşüm. Ekran kartı 2. el alınabilir ki zaten bu bütçede sıfır alamayız maalesef. SSD olarak ise Kodak SSD olabilir 1 TB'lık
Az önce stok vardı ama şuanda yok, sık sık stok ekleniyor.

Hocam Param Güvende ile 5600 aldım bir sorun çıkmadı. İşlemciler öyle kolay bozulacak bir ürün değil bence. Yani kullanıcı sucuk pişirecek kadar OC yapmış ise bir şey diyemem

Hocam Param Güvende ile 5600 aldım bir sorun çıkmadı. İşlemciler öyle kolay bozulacak bir ürün değil bence. Yani kullanıcı sucuk pişirecek kadar OC yapmış ise bir şey diyemem

Ondan demiyorum, sıfırı ile 2. eli arasında hiçbir fiyat farkı yok. Yoksa işlemci zaten kolay kolay bozulacak bir parça değil eğer 13 ve 14. nesil problemi gibi kronik bir sorun yoksa. Ancak sıfırı 3100 TL olan işlemcinin 2. eli 3000 TL olunca tabii ki sıfır öneriyorum.

Haklısınız hocam. 2. el piyasası bir garip yani baktım 2700₺ yazanlar falan 5600 için.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…