Çözüldü Sistemi uyku modundan uyandırdıktan sonra "0x80280013 pin" hatası

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Alcatraz Tetik

Hectopat
Yer
System32
Daha fazla  
Meslek
Tarihçi
RAM
XPG Spectrix D60G CL16 3200 MHz ram (2X8)
SSD veya HDD modeli
XPG SX6000 PRO 512Gb M.2 SSD, Samsung 970 Evo Plus
Ekran kartı
EVGA RTX 2060 SUPER XC ULTRA
Anakart
ASUS ROG B550 F Gaming (Wifi)
İşlemci
AMD Ryzen 7 3700X
Merhaba, son birkaç haftada görseldeki sorunu yaşamaya başladım. Bilgisayarımı uyku modunu aldıktan sonra belli bir aradan sonra tekrar uyandırdığımda bu sorunla karşılaşıyorum ve bilgisayarı yeniden başlatınca düzelmekte. İnternette bulabildiğim çözümleri denedim ancak sorunum düzelmedi.

Denediğim çözümler;
  • sfc/scannow ile bozuk dosya taraması yaptım.
  • C:\Windows\ServiceProfiles\LocalService\AppData\Local\Microsoft\Ngc klasörünü silip Pin'i sıfırdan tekrar oluşturdum.
  • Ayarlardan Pin'i değiştirdim.
  • Virüs taraması yaptım.
Pin giriş bölgesinde yeniden pin oluşturdum ancak sonuç hep aynı. Daha önce böyle bir sorunum yoktu, bu sorun çok can sıkıcı olduğundan Windows kayanklı bir sorun mu yoksa benden mi kaynaklı anlayabilmiş değilim ancak anladığım kadarıyla aynı sorunu yaşayan birkişi daha var. Microsoft'un bilinen sorunlar adlı başlığına baktığımda 0x80280013 adlı sorunu bulamadım yani kabul edilmiş bir sorun değil bildiğim kadarıyla bu nedenle güncellemeyle çözülmesi uzun sürecek gibi duruyor.

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Sorunu denemelerimin sonunda çömüş bulunmaktayım;
Sorun çok basit olsa da kafa karıştırabilmektedir. İlk olarak Atmış olduğum görseldeki ''Pin'imi ayarla'' kısmından adımları izleyerek şifrenizi değiştirin ama hali hazırda kullandığınız aynı şifreyi kullanmayın, kullanıldığı takdirde sorun devam etmekte.

Farklı bir şifre kullandıktan sonra tekrar değiştirip istediğiniz bir güvenlik prosedürü uygulayabilirsiniz.

Alternatif yöntem;

''C:\Windows\ServiceProfiles\LocalService\AppData\Local\Microsoft'' adı altında Kullanıcının güvenlik bilgilerinin (şifrelerinin) sakladnığı ''NGC'' klasörünü silip veya Ngc.old olarak yeniden adlandırın. PC'nizi yeninden başlattıktan sonra yazmış olduğum değiştirme yöntemini uygulayınız.

(NGC klasörünü silmek için bilgisayar'ın ''Bağlam Menüsüne'' sahip olmayı unutmayın.)
Sahipliği almak ile ilgili bir makale; Link

Dosya Ekleri

• IMG_2175.jpg
    IMG_2175.jpg
    330,7 KB · Görüntüleme: 337
Son düzenleyen: Moderatör:
Aynı sorun bende de mevcut hocam büyük ihtimal Windows 10'dan 11'e yükseltme yaptığım için böyle bir sorun olsa gerek. Çözümünüzü deneyeceğim teşekkürler.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı