Sistemi Windows 11'e yükselttikten sonra internete erişilemiyor

tnccahmt

Decapat
Daha fazla  
Öncelikle herkese merhabalar. Bilgisayarımı 2 saat önce Windows 10’dan Windows 11’e yükselttim. Windows 11’e yükselttikten sonra kablolu internetim bağlantı sorunları yaşattı. İnternet kablosu bağlı olmasına ve internet bağlı gözükmesine rağmen hiçbir siteye giriş yapamıyorum. Ağ ve internet ayarları kısmına girdiğimde ise Ethernet yazan yerde “tanımlanamayan ağ” yazıyor. İnternetten ve YouTube’dan birkaç çözüm yöntemi denedim ama hiçbiri işe yaramadı. Bu konuda bilgisi olan yardımcı olabilir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Ethernet kartını onboard girişe mi taktın yoksa PCI girişine Ethernet kartı takıp kabloyu oraya mı taktın? PCI girişine Ethernet kartı taktıysan kartın sitesinde driver ı olması gerekiyor onu bir şekilde bilgisayara atman lazım. Telefona yükleyip USB Type-A girişinden veri aktarımı yapabilirsin. Onboard Ethernet ise anakartının sitesinden gerekli tüm driverları kurman lazım. Ve W11 daha çok sorunu olan bir işletim sistemi bence destek bitene kadar Windows 10 kullanın. Şahsen ben destek bitince Windows 10 LTSC'ye geçmeyi düşünüyorum.

Ethernet kartı var mı yok mu bilmiyorum. Direkt bilgisayarın arkasındaki yuvaya ethernet kablosunu bağladım bir de modemin üstündeki lan kısımlarından birisine bağladım.

Ethernet kartı genellikle kasanın en alt taraflarında ekran kartının altında olur. Onboard Ethernet ise ekran kartının biraz üstünde kulaklık ve mikrofonların jak girişlerinin olduğu kısma yakın olur genellikle. Modeminizdeki girişlerden yanlış olanına takarsanız da o sorunu yaşayabilirsiniz. Kabloyu modemin arkasındaki lan 1 kısmına takın o da olmazsa diğer girişleri tek tek deneyebilirsiniz. Ayrıca formattan sonra restart attınızmı hiç?

Anakartımın sitesinden Windows 11 için olan lan driverını yükledim demin. Tarif ettiğinize göre benimkisi onboard etherne. Format atmadım direkt ayarlardan Windows 11'e yükselt dedim.

Anakartımın sitesinden Windows 11 için olan lan driverını yükledim demin. Tarif ettiğinize göre benimkisi onboard etherne. Format atmadım direkt ayarlardan Windows 11'e yükselt dedim.

Format la alakası yok zaten W11'in kendisi stabil değil.
Buradaki adımları uygulayın büyük ihtimal düzelir:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Deneyeyim teşekkür ederim.

Bir şeyler imdirirken falan çok güzel indiriyor ama sıra herhangi bir internet sayfasına girmeye gelince çok zor giriyor.

Oh be windows 10a tekrar dönünce düzeliverdi

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…