Sistemi yormayan antivirüs-Spyware Yazılımı Var mı?

Bu bilgiye sahipsen ne kullanman gerektiğini de bilmelisin. AntiVirus ismi virüs sildiğinden mi veriliyor sanıyorsun ? Günümüze ne kadar yeni virüs yazılmakta ? Bir elin parmaklarını geçmez. Yazılanlar malwaredir, fakat belli bir kalıp vardır ve o kalıba uyanlar AntiVirus, AntiMalware olarak sınıflandırılır. Senin mantığa göre de MalwareBytes AntiVirus yazılımı olmalı. Virüs de malware de tespit etmekte ?

Combofix sadece temizleme aracıdır. Kardeş diye tabir yoktur.

Benim bildiğimi sana söyleyeyim sen bana yanlışımı söyle. Anti malware tüm zararlı yazılımları kapsar. Güvenlik duvarı gibi. Ama anti virüs ise belli yazılımları kapsar. Malware virüs-solucan-trojan gibi tüm zararlı yazılımların hepsinin adıdır. Anti-malware ise bunların tamamına karşı koruma sağlamayı amaçlar. Anti virüs ise virüs-trojan gibi belirli yazılımlara karşı koruma sağlar. Anti-Malware anti-virüse göre daha kapsamlıdır. Ama sonuç olarak ikisininde amacı pc'yi zararlı yazılımlardan korumaktır. Bu yüzden abi-kardeş ilişkisine benzettim.

Anti malware tüm zararlı yazılımları kapsar. Güvenlik duvarı gibi.
Antivirüs ise belli yazılımları kapsar.
Malware virüs-solucan-trojan gibi tüm zararlı yazılımların hepsinin adıdır.
Anti virüs ise virüs-trojan gibi belirli yazılımlara karşı koruma sağlar.
Anti-Malware anti-virüse göre daha kapsamlıdır.
Bu söylediklerin yanlış. Yani sondaki şu yazın hariç hepsi yanlış.
sonuç olarak ikisininde amacı pc'yi zararlı yazılımlardan korumaktır.

Bu söylediklerin yanlış. Yani sondaki şu yazın hariç hepsi yanlış.

Bence olaya farklı açıdan bakıyoruz. Ben anti-virüs diyince virüs karşıtı anlıyorum ve Comfix'i anti-virüs olarak değerlendiriyorum. Evet anti-virüsler gibi sürekli koruma sağlamıyor ama virüslerden kurtulmamızı sağlıyor. Normal anti-virüsler virüslere karşı koruma sağlıyor ki zaten bir kısmını farkedemiyor. Bu virüslerde sistemde bozukluklara yol açıyor. (Anasayfa değiştirilmesi, yönetici yetkilerinizin kısıtlanması vs.) Anti-virüsler bu virüsleri bulursa temizliyor ama bu virüslerin oluşturduğu sistemsel arızaları ve kalıntıları temizlemiyor. Combofix ise burda devreye giriyor ve virüslerin yanı sıra sistemsel bozuklukları da çözüyor. Siz anti-virüs diyince günlük koruma sağlayan sürekli aktif bir program düşünüyorsunuz. Ben ise anti-virüs=virüs karşıtı olarak düşünüp combofix'i aynı kategoride değerlendiriyorum.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı