Sistemim için iyileştirme önerileri...

poseydonsss

Hectopat
Makaleler
2
Daha fazla  
Sistemim;
Anakart: Msi 870a-54g
İşlemci: Amd athlon X4 II 640 3.0Ghz 4cpu (stok fan)
Ekran Kartı: Sapphire HD5770 1ghz 128bit
Ram:4gb 2x2gb kingston 1333mhz
HDD:500gb 5400rpm (markasını unuttum bile :) )
Monitör: Benq g2220HDA
PSU:Bluestorm 500w 80+ True watt
İşletim Sistemi:Windows 7 SP1

Öncelikle stok fan yerine cpu soğutucu siparişi verdim bile. Termal macunda geliyor. Ben bu sistemle normal ayarlarada wow oynayabiliyordum. Ancak kalabalık ve biraz aktivite olduğunda işler değişiyor. Bütün ayarları en düşüğe almama rağmen 15fps'yi geçemiyorum. Çözünürlük 752x520'de (sanırım böyleydi dahada düşüğü yok) bütün ayarlar low. Cod Crysis gibi oyunlarda sıkıntı yaşamıyorum. Aksine sistem gövde gösterisi yaparcasına full hd high'da oynayabiliyorum. Sorun nerede çözemedim. Sistemi bi kaç kere oc yaptım gpu'yu oc yaptım bana mısın demedi wow. Hatta dahada kötü oldu sonuç. Bende defult ayarlara geri döndüm. Daha sonra İntel g3258 ile yapılan oyun bilgisayarını izledim çok beğendim. 15 yıllık Amd kullanıcısıyım böyle şey görmedim. Amd sistem update düşünüyordum şimdi aklım İntel'e kaydı.Şimdi sorular :)

1. Sistemi update etmeyi düşünüyorum nereden başlamalıyım?

2. Sistemi sadece Asus GTX750 ti Strix OC alıp kendine getirebilir miyim?

3. Bütçe sıkıntıları nedeniyle İntel'e geçiş yapmakta zorlanıyorum yapacaksamda Pentium g3258 ile MSİ z97-pc mate anakart alabilirm ve aynı bileşenlerle nasıl olur?

4. Amd kanadında bir çözüm nasıl olur?

5. İntel kanadında G3258

Not: Parçaları topyekün alamıyorum... Sistem parça parça toplanacak ve montajı ben yapıcam. Bütçe yaklaşık ayda 300tl. Önerilerinizi buna göre yapınız. İntel mi iyi Amd mi iyi tartışmasına son lütfen. İkiside çok iyi firmalar kendilerince güzel çözümleri var. Amacım f/p oranı yüksek keyifli pc oyunculuğu :) O yüzden kapışmaya gerek yok uygun çözüm arıyorum... Şimdiden TEŞEKKÜRLER...
@Recep Baltaş @Ali Güngör

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı