Sistemimdeki çarpıklık nedir?

sorceres

Hectopat
Merhaba Technopat ailesi.

Bir konuda yardımınıza ihtiyacım var.

2020 başında aşağıda görselini paylaştığım sistemi topladım. + monitör olarak MSI Optix MPG27CQ2 27" 144MHz 1ms FreeSync WQHD Curved aldım.

Sistemde RAM'den memnun değildim onu da geçen sene G.Skill 16 GB (2x8GB) Trident Z Neo DDR4 3600MHz CL16 AMD Ryzen Uyumlu RAM ile yeniledim. BIOS'tan hızını 3600MHz'a çıkarttım.

Şimdi gelelim asıl soruma. Oyun olarak sadece Steam üzerinden Dota 2 ve CS:GO 2 oynuyorum. CS:GO nispeten sorunsuz ancak Dota2 de oyundan atma problemi yaşıyorum. Ya ekran donuyor ya da masaüstüne atıp oyundan çıkıyor. Tekrar girip oyuna bağlanıyorum 10 saniye içinde geri atıyor. Sebebini bulamadım bir türlü. Format attım (Windows 11 kullanıyorum) iki el Dota 2 oynadım sorunsuz çalıştı. Daha sonra CS:GO 2 açtığımda ekranın 144Hz desteklediği uyarısı verdi. Ekranı 60Hz'den 144Hz'a çıkarttım. Dota 2'ye girdiğimde oyun içinde yine attı. Ekran kartım aşırı sıcak oluyor elle dokunulmuyor o derece. 144Hz ile bir ilgisi olabilir mi? Olay günlüklerinde ntdll.dll diye hata yazıyor.

Ryzen 5 2600'ü Ryzen 5 5600 ile yenilesem faydası olur mu? Yoksa Dota2 için 2600 yeterli bir işlemci mi?
Ekran kartları çok pahalı. Ayda yılda bir fırsat bulup oyun oynadığım için o kadar masraf yapmak istemiyorum. Ana kartım desteklese de sanırım mevcut işlemcim RAM'ler için 3600MHz'a kadar destek sunmuyor. Sistemimdeki çarpıklık nedir?

Güncelleme;

Arkadaşlar işlemcimi 2-3 hafta önce Ryzen 5 5600 ile değiştirip kule tipi bir fan bağladım. O günden beri oyundan atma sorunuyla karşılaşmadım.

Dosya Ekleri

• pc toplama.png
    pc toplama.png
    758,2 KB · Görüntüleme: 34
Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı