Sistemin Daha İyi Çalışması İçin Ne Yapmalıyım ?

SlientDrunk

Hectopat
Daha fazla  
Sistemin daha iyi çalışması için ne yapmalıyım ? Hızlandırmak ve daha iyi performans alabilmek için.

Son düzenleyen: Moderatör:
Driverlarını güncelle. HDD de gereksiz dosyaları sil. Arka planda çalışan programları kapat. Bilgisayar sağ tıkla özellikler de gelişmişten performansa gir ordan da en iyi performans için ayarlaya bas. Daha fazla yolu var.

En mantıklısı olamaz. Virüs bulaşmış bir pcnin işlemcideki termal macununu değiştirmek bir işe yaramaz. Yavaşlamanın sebebi bilinmeden masraf yapmak gereksiz.

Öncelikle sistem mi yavaş, takılıyor mu, oyunlarda mı ağırlaşıyor, fazla mı ısınıyor, işletim sisteminiz ne ve son olarak sisteminizdeki bileşenler ne?

Direk bir yanıt vermek anlamsız olur. Muayene etmeden ishal adamı apandisit ameliyatına almak gibi bir şey yapmış oluruz.

Kasanın içini temizlemekle işe başla. (tozunu al yani :D, bezle silme.) Sonra termal macun sürmeyeli 1-1,5 yıl olduysa termal macun sür. Sonra güzel bir disk temizliği yap, (ccleaner vs. programlar kullan.) ardından gereksiz programları ve bilmediğin şüpheli şeyleri sil, tabi ki önce araştır! Sonra iyisinden bir tam tarama yap, tavsiyem avast ve malwarebytes olacaktır. Bütün sürücülerin güncelliğini kontrol et, güncel değilse sadece kendi sitesinden! Güncelle. Bilgisayarında ''crack'' yoluyla yüklenmiş bir program varsa kaldır. Sorun taraması yap. Aktif bir virüs programın daima olsun. C diskine çok yüklenme, en az 50 GB yer kalsın. Eğer anlıyorsan manuel olarak virüs araması ve gereksiz dosya artıklarını sil.

NOT: Zaten bilinçli bir kullanıcı bunların çoğunu düzenli aralıklarla yapar, örneğin ben bunların çoğunu her 2 haftada bir yaparım, 3 senelik bir bilgisayara sahibim ve henüz format atma gereği duymadım ancak 2 yılda bir atmak lazım, o yüzden geçen sene format atmıştım. (PC'yi satacağım için satmadan önce de format atacağım.)

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı