Sistemin hangi NVMe yuvasındaki SSD'ye kurulduğu önemli mi?

bonjour

Megapat
Daha fazla  
ASUS ROG STRIX X570-E Gaming anakart kullanıyorum, anakartımda çift M.2 yuvası var. CPU'u ya yakın olanda PCI-e 3.0 SSD kullanıyorum ve sistem bunda kurulu, şimdi yeni bir SSD aldım ve bu PCI-e 4.0 destekliyor. Artık ana SSD olarak bunu kullanacağım ve haliyle format atıp yeni sistemi de buna kuracağım, ancak üstteki CPU'ya yakın ve 1. yuva olarak görünüyor. Şimdi ben üsttekini söküp alta alıp yeni SSD'yi üste mi takmalıyım yoksa fark eden bir şey olmaz mı? 1. yuva 2. yuva yazmasının öncelik açısından etkisi olur mu? Her iki M.2 yuvası da 4.0 destekliyor.

Anakartın kendi sayfası: ROG Strix X570-E Gaming | ROG Strix | Gaming Anakartlar|ROG - Republic of Gamers|ROG Türkiye

Son düzenleyen: Moderatör:
Aynı anakartı kullanıyorum.

En üstteki CPU ya yakın yuvaya PCI4 SSD yi takın hocam.

Alttakine de PCI3 takın.

Saygılarımla. 🌹

Sizde 2 slotta dolu mu acaba? Isı olarak bir fark var mı? Üstteki biraz daha ısınan bir bölgede sanırım değerlerini nasıl kontrol edebilirim?

iCUE'den bakınca çeşitli yerlerdeki ısı değerleri temp #1 ve #19 arasında görünüyor, hangisi hangi bölge acaba bilginiz var mı?

Dosya Ekleri

• NVIDIA_Share_IZ3Qt8PvDO.jpg
    NVIDIA_Share_IZ3Qt8PvDO.jpg
    62,3 KB · Görüntüleme: 24
Hocam bende 1 tane M.2 var o da üste takılı alındığından beri öyle kullanıyorum. Model değiştirdim yine aynı yere taktım. Biraz da psikolojik. :) PCI-E4 için daha verimli olur diye düşünüyorum. Çünkü birincil bölge orası.
2 tane de SATA SSD var. Onlar için bir şey demeye gerek yok konu ile alakasız ama sordunuz diye dedim.
Sıcaklık değerlerini iCUE paket olarak gösteriyor hocam. Bendeki SSD'ler Samsung. O yüzden takip etmek adına Samsung Magician yazılımını kullanıyorum. Sizin de SSD üreticiniz ne ise kendi yazılımından sıcaklıkları takip etmek daha sağlıklı olur. :)

Sizde 2 slotta dolu mu acaba? Isı olarak bir fark var mı? Üstteki biraz daha ısınan bir bölgede sanırım değerlerini nasıl kontrol edebilirim?

ICUE'den bakınca çeşitli yerlerdeki sıcaklık değerleri temp #1 ve #19 arasında görünüyor, hangisi hangi bölge acaba bilginiz var mı?

Hocam bende 1 tane M.2 var o da üste takılı alındığından beri öyle kullanıyorum. Model değiştirdim yine aynı yere taktım. Biraz da psikolojik. :) PCI-E4 için daha verimli olur diye düşünüyorum. Çünkü birincil bölge orası.
2 tane de SATA SSD var. Onlar için bir şey demeye gerek yok konu ile alakasız ama sordunuz diye dedim.
Sıcaklık değerlerini iCUE paket olarak gösteriyor hocam. Bendeki SSD'ler Samsung. O yüzden takip etmek adına Samsung Magician yazılımını kullanıyorum. Sizin de SSD üreticiniz ne ise kendi yazılımından sıcaklıkları takip etmek daha sağlıklı olur. :)

Bende Samsung kullanıyorum, Magician üzerinden bakıyorum. Konu SSD konusu ama ben Anakart ile ilgili soru sormuştum aslında. Yani konu X570-E'nin üstünde bulunan bu 19 ısı noktası kartın tam olarak hangi bölgelerini temsil ediyor onu merak attım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı