Merhaba arkadaşlar önemli bir sorunum var çok araştırdım ama çözemedim.
Yaklaşık 2-3 gün önce bilgisayarım aşırı yavaşlamıstı ve bende uzun zamandır termal macunu degistirmedigim icin macunu degistirdim. Sonra bilgisayarim eskisi gibi hizlanmisti ama bu sefer ise ne zaman buyuk boyutlu bir dosya yuklesem bilgisayar mavi ekran veriyordu.
Önce bilgisayara elimdeki Windows 8 CD'si ile format attim. Düzeldi diye düşündüm ama bu sefer Windows 10'a güncellerken mavi ekran verdi. En sonunda artık kendim halledemiyeceğimi anladım ve sizden yardım almaya karar verdim. Yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar.
İşlemciyi takarken acaba pinlerden birine zarar mı verdiniz ? Yada termal macunu işlemci soketine dökmüş olabilir misiniz ? Çünkü mavi ekran hataları ısınma, yanlış sürücü ve temassızlıktan kaynaklanır.
İşlemciyi takarken acaba pinlerden birine zarar mı verdiniz ? Yada termal macunu işlemci soketine dökmüş olabilir misiniz ? Çünkü mavi ekran hataları ısınma, yanlış sürücü ve temassızlıktan kaynaklanır.
Işlemciyi çıkartmadan sürdüm termal macunu sonrasında ise acaba taşırdım mı diye düşünüp fanı kaldırıp baktım bir şey yoktu.bugün tekrar bakıcam emin olmak için ama sorunun bu sebepten olduğunu sanmıyorum.
Ram veya HDD arızası olabilir Windows 10 arama kısmına windows bellek tanılama yaparak ramleri test edin ve cmd yönetici olarak açarak chkdsk /f /c /r (yazarak diskinizi tarayın pc yeniden başlatmanızı isteyecektir )
Güncel işletim sistemi kullanmanızı tavsiye ederim en stabil sürüm 1703 veya 1709
Ram veya HDD arızası olabilir Windows 10 arama kısmına windows bellek tanılama yaparak ramleri test edin ve cmd yönetici olarak açarak chkdsk /f /c /r (yazarak diskinizi tarayın pc yeniden başlatmanızı isteyecektir )
Güncel işletim sistemi kullanmanızı tavsiye ederim en stabil sürüm 1703 veya 1709