Sistemin kısa devre yaptığı nasıl belli olur?

Skyming5345

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
RAM
2x16 Kingston fury 3200MHz Cl16
Ekran kartı
Sapphire pulse RX 6600
Anakart
Gigabyte B550M DS3H
İşlemci
Ryzen 5 5600
Merhaba RAM frekansım 2400MHz'den 3200MHz'ye çekmek için bilgisayarımı kapatıp BIOS menüsüne girdim ve 3200MHz yapıp BIOS'tan çıkmış yaptım. Çıkış yaptıktan sonra bilgisayar siyah ekranda kaldı ve aşılmadı Power düğmesine basılı tutarak bilgisayarı kapattım ve tekrar açtım yine siyah ekranda kalıyordu ve ekran kartı fanları çalışmıyor fareye ve klavyeye de ışık gelmiyor ardından bilgisayarın güç düğmesini kapatıp Power tuşuna bastım güç düğmesi kapalı olmasına rağmen bilgisayar 1 saniyeliğine açıldı ve kapandı. Bu yaşandıktan sonra bilgisayarı tekrar açtım ve yine düzelmedi ardından kapatmak istediğimde ise Power tuşuna basılı tutmama rağmen bilgisayar kapanmıyordu. Bu durumun aynısını geçen aylarda da yaşamıştım bilgisayarcıya götürdüğümde kısa devre olduğunu söyleyip düzeltmişti ve benden 200TL almıştı. 2 dakikada düzelttiği bir şey yüzünden yani kısacası sorum şu bilgisayarım kısa devre mi yapmış? Eğer kısa devre yaptıysa evde kendim düzeltebilir miyim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bilgisayarı rahat bırakın. 1-2 saat sonra tekrar deneyin. Ayrıca biosa giriliyor mu? Saat hızını 3200 çektim derken xmp mi açtınız?

Son düzenleme:
Bilgisayarı rahat bırakın. 1-2 saat sonra tekrar deneyin. Ayrıca BIOS'a giriliyor mu? Saat hızını 3200 çektim derken XMP mi açtınız?

Evet XMP açtım BIOS'a girmiyor çünkü bilgisayara görüntü gelmiyor ekran kartına güç gitmiyor anladığım kadarıyla.

Monitöre de açılmıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…