Sistemin sebepsiz donması

Evet bilgisayarım tam 4 gündür 30 dk aralıkla donuyor. Yeniden başlatıyorum yine 30 dk sonra donuyor. Format atacağım fakat donduğu için olmuyor virüs taraması yapıyorum virüs çıkmıyor.

Sisteminizin ayrıntılarını yazar mısınız? Güvenli kipte açıp uzun süre çalıştırmayı denediniz mi? Bir çok sebep olabilir, sistemin ısınması, bellek arızası, psu yetersizliği, yazılımsal sorun...

Bu bana da oluyordu nasıl çözüldü bilmiyorum, sanırım kasadaki her şeyi söküp temizlemiştim özellikle power supplydeki tozları. Ondan sonra düzelmişti.
O zamanlara ait bir video:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleme:
Merhaba. Ne ile uğraşırken donma yaşadığını söylersen daha faydalı olabiliriz. Kullandığın laptop mu yoksa masaüstü mü?
Masaüstü sistem. Her şeyde donuyor oyunda da donuyor internette de gezinsem hatta sistem boş da bile donuyor. Hatta az önce yine oldu reset attım.
Sisteminizin ayrıntılarını yazar mısınız? Güvenli kipte açıp uzun süre çalıştırmayı denediniz mi? Bir çok sebep olabilir, sistemin ısınması, bellek arızası, psu yetersizliği, yazılımsal sorun...
Ekran Kartı : MSİ R7 250 2GB
Ram : 4 GB DDR3 RAM
İşlemci : İ5 4460
Kasa ve PSU : Captcha Verification
Bir deneyim sistemi güvenli modda çalıştırmayı.

Gpu ve Cpu sıcaklığını ölçen programlar var. Öncelikle bunları kurup sisteminiz yeteri kadar soğutma alabiliyor mu bunu test edin. Sonra tekrar gelin diğer seçenekleri değerlendirelim.

RAM slotlarını kontrol edin ram’ler tam yerine oturmamış olabilir yada çıkmış olabilir. Bunun haricinde bios pilini çıkartıp 5 dk sonra yeniden takın. Ayrıca bios’u sıfırlayın bilgisayarı yeniden başlatın.

Sıcaklık değerlerini kontrol etmenizde fayda var. AIDA64 programı ile kontrol eder misiniz?
380301
1553531150761.png
Gpu ve Cpu sıcaklığını ölçen programlar var. Öncelikle bunları kurup sisteminiz yeteri kadar soğutma alabiliyor mu bunu test edin. Sonra tekrar gelin diğer seçenekleri değerlendirelim.
380302

Ekran kartı da boştayken 30 oyun oynarken 49 felan görüyor.
RAM slotlarını kontrol edin ram’ler tam yerine oturmamış olabilir yada çıkmış olabilir. Bunun haricinde bios pilini çıkartıp 5 dk sonra yeniden takın. Ayrıca bios’u sıfırlayın bilgisayarı yeniden başlatın.
Yalnız hocam sorun daha yeni oluyor 4 gün önce olmaya başladı.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı