Çözüldü Sistemin UEFI desteği nasıl anlaşılır?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Mehmet Çakır

Hectopat
Daha fazla  
Benim bilgisayarım UEFI BIOS destekliyor mu bir yardımcı olur musunuz? UEFI'nin 2012'den sonra çıkan bilgisayarlar için uyumlu olduğunu öğrendim. Fakat yine de pek emin olamadım. Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Bunu anlamak için USB belleğinize Windows 10 ISO'sunu yazdırın. Boot menüsünü açarken UEFI seçeneği varsa, sisteminiz UEFI destekliyordur.

Buna ek olarak, Windows 8.1 veya Windows 10'un açılışında Anakartınızın logosu gözüküyorsa, UEFI destekliyordur. Ancak, belki sisteminiz UEFI destekliyorken UEFI değil, BIOS/MBR kurulum yapmış olma ihtimaliniz de var.
Bunu anlamak için USB belleğinize Windows 10 ISO'sunu yazdırın. Boot menüsünü açarken UEFI seçeneği varsa, sisteminiz UEFI destekliyordur.

Buna ek olarak, Windows 8.1 veya Windows 10'un açılışında Anakartınızın logosu gözüküyorsa, UEFI destekliyordur. Ancak, belki sisteminiz UEFI destekliyorken UEFI değil, BIOS/MBR kurulum yapmış olma ihtimaliniz de var.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Kendi sitesi üzerinden özelliklerine bakınca yazıyor. Cevaplayacak kişi de ordan bakıp cevaplayacaktır zaten.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…