Sistemin UEFI Olup Olmadığı Nasıl Anlaşılır?

Gweep

Decapat
Daha fazla  
Bilgisayarımı Win 10'a güncelleyeceğim ama BIOS mu UEFI mi bilmiyorum. Ben de aşağıdaki fotoları gönderdim, yardım eder misiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
UEFI kurulum yapılıyorsa bir sorun çıkarmaz. UEFI desteği yoksa zaten UEFI kurulum yapılamaz. USB'yi görmez bilgisayar. Yani her türlü sıkıntı çıkmaz. UEFI desteği de var görünüyor. Bunları vermek yerine anakart yongasının adını verseydiniz size UEFI destekleyip desteklemediğini söyleyebilirdik.

Dipnot: 2014 ve sonrasında üretilen bilgisayarların çoğu UEFI desteğine sahiptir. BIOS tarihiniz 2016 yılına ait.
Benim PC eski bios görünümünde ama UEFI de açılabiliyor BIOS dan acaba UEFI kurulum yapsam bir sıkıntı çıkar mı ?

UEFI kurulum yapılıyorsa bir sorun çıkarmaz. UEFI desteği yoksa zaten UEFI kurulum yapılamaz. USB'yi görmez bilgisayar. Yani her türlü sıkıntı çıkmaz. UEFI desteği de var görünüyor. Bunları vermek yerine anakart yongasının adını verseydiniz size UEFI destekleyip desteklemediğini söyleyebilirdik.

Dipnot: 2014 ve sonrasında üretilen bilgisayarların çoğu UEFI desteğine sahiptir. BIOS tarihiniz 2016 yılına ait.

Çözüm
UEFİ desteği var. Sanırım siz aktif etmemişsiniz. Windows 7 olduğu için sistem. Genellikle 2012 ve sonrası bilgisayarlarda UEFİ desteği vardır. Genelliklenin altını çizmek isterim. İstisnalar olabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…