Sistemin uyup uymadığını nasıl anlarım?

En son topladığım sistem birbirine uyumlu mu?

Nasıl yani? İşlemcinin soketi uymasıyla iş bitmiyor mu? Allah aşkına şunun püf noktalarını öğretin. Tam olarak nelere dikkat etmeliyim? Bende sistem toplamayı öğrenmek istiyorum. Adam sistemi görüyor bu olmaz, şu olmaz diyor. Gördüğü gibi anlıyor. Bende öle anlamak istiyorum. Püf noktası ne sistem toplamanın? Çok soru sordum kusura bakma.

Benim eski halime benziyorsun bende bunları düşünürdüm. Ama sonra anladım. Çoğu donanımın bazı ayrıntılarını bileceksin araştıracaksın benchmarklara bakacaksın. Sonra biri şu işlemci dediği zaman onun ne kadar iyi olduğunu hemen anlarsın. Tabi bu sürecin daha hızlı işlemesini istiyorsan ilham alacağın birisi olmalı. Onun söylediklerine inanacak güveneceksin. Mesela ben Recep abinin bu konudaki sözlerini incelemelerini dikkate alırım. Onun sayesinde ilerledim. Ama temelimi kendim oluşturmuştum. Şuan sen temelini oluşturma aşamasındasın. Araştır öğren. Sonra ilham alacağın birini bul. Ve temelinin ne kadar bilgili biri oluşturabileceğini izle. 4 yıllık bilgisayarı öğrenme sürecinde söyleyebileceklerim bunlar.

Ömer Erten teşekkür ederim. Dediklerini yapacağım. Fakat şu an tanıdığım, ilham alacağım birileri yok. Bende senin gibi Recep abiyi takip ediyorum. İnşallah onun sayesinde öğrenirim sistemin uyumlu olup olmadığını . Ve tüm yorum yapan, bana tavsiye veren arkadaşlara çok teşekkür ederim.

- - - Güncellendi - - -

Arkadaşlar bu işlemci kaçıncı nesil işlemci: http://www.vatanbilgisayar.com/CPU ...e-22nm-islemci/productdetails.aspx?I_ID=69051

3. Nesil. intel i5 (3)340 gördüğün gibi ilk rakama bakılır. Bir de Soket tipine bakacak olursan 4. nesil olmadığını anlarsın. (Soket tipi 1155)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…