Sistemin uzun süre sıcak olması sorun yaratır mı?

egesskeetit

Hectopat
Daha fazla  
Selamlar, yaklaşık 1.5 saat civarı Black Desert oynadım ve bu sırada arkada Rocket League açık kalmış. GPU ve CPU ateş gibi olmuş, farkında değilim havanın sıcaklığından. Sizce donanımsal bir zarar verir mi bu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Sıcaklık nedir? 70'e kadar bir şey olmaz 70 üstü ömürden az da olsa yiyebilir 80 üstü sıkıntıdır. 90 üstünde pirizi çek zaten direk

Sıcaklık nedir? 70'e kadar bir şey olmaz 70 üstü ömürden az da olsa yiyebilir 80 üstü sıkıntıdır. 90 üstünde pirizi çek zaten direk

İsterse 85 derece olsun ömründen bir tutam yiyemez. Sadece sıcaklığa dayalı performans düşüklüğü olur o da geçici.

Ara vermenizi tavsiye ederim. Bu havalarda 70 derece ve üstü olması gayet doğal.

Kritik durumda zaten işlemci kendini korumaya alır ve pc kapanır. Bu sıcaklarda böyle durumları fazla dikkate almayın.

Bu parçalar zaten belirli sıcaklara kadar dayanıklı olarak yapılıyor. Ateş gibi oldu demişsiniz. MSİ Afterburner'den mi baktınız ? Yoksa donanımlara elleyerek mi bu şeyi çıkardınız ?

Hocam işlemcim 99 derece sabit oynuyorum her geçen gün takılmalar ve donmalar artıyor 80 üzerine çıkmadıktan sonra sıkıntı olmaz.
Geçen yükte işlemci 80 görüyor diye soğutucu aldım. Macun namına bir şey kalmamış üstünü silmeme bile gerek kalmadı.

Sıcaktan dolayı kapanmadıysa limitleri zorlamamış.

Hocam bende oyun oynarken 90 kadar çıkıyordu. Eskiden korkuyodum ama sadece performans düşüşü oluyormuş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…