Sistemlerdeki RTX 5080 kartların farkı nedir?

merxtk

Kilopat
Merhaba ben de 5080 ekran kartlı bir sistem toplamak istiyorum. Acelem yok o yüzden ekran kartını alarak başlayacağım fakat anlamadığım birkaç şey var. 65.000 TL'ye Palit markasının 5080 ekran kartı mevcut, onun haricinde 72K civarlarında hatta 80k-90k civarlarında diğer markaların kartları mevcut. Kafamı çok karıştırıyor, bunların farkları nelerdir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Soğutma farkı oluyor. Birisi daha serin ve sessiz çalışır, öbürü biraz daha sesli ve sıcak çalışır lakin performanslar neredeyse aynı olur.

Marka model farkları genel olarak ust seviye kartlarda uçuk kaçık performans farki olmuyor.
ASUS modelde ekran kartı blok kalınlığı 4cm diyelim baska firmanın 3.5cm mesela veya içindeki termal pedlerin kalınlığı birinde 1cm ise diğerinde 0.5cm gibi. Bana sorarsan en ucuz olanı alıp geçmek mantıklı eğer ki ytdeki testlerde ısınmıyorsa. (verdiğim değerler gerçeği yansıtmamaktadır!)
Bir de temel olarak görünüş değişiyor.
Bazı ekran kartları beyaz olduğundan daha pahali mesela.

Not: Malzeme kalitesi değişkenlik gösterebilir ASUS ROG STRIX ile TUF bir değildir mesela.

Vapor Chamber teknolojisi ve Dual Fan bearing teknolojisi var ise genel olarak soğutması daha iyidir ve fanı sessiz çalışır. Bunlar olmadığında eğer UV yapmazsan sesli çalışabilir. Benzer fiyat bandında önceliklerin bunlar olsun bence sunuçta çok güç çeken bir kart.

Birde slim modeller oluyor, onların soğutması daha kötü.

Şu kartların standartı olmalı adam rtx 5080 alıyor ama soğutması kötü. 5080 alınca kötü kelimesinin yanında yer edinmemesi lazım abi bence

Şu kartların standartı olmalı adam RTX 5080 alıyor ama soğutması kötü. 5080 alınca kötü kelimesinin yanında yer edinmemesi lazım abi bence

XFX RX 6900 XT 110 derece görüyor %75 limit ve UV ile bakımsız şekilde tabii fiyatlar zaten kendini ele veriyor genel olarak. Birde 5070 üstü hiçbir kart soğutmada kötü olamaz gibime geliyor.

XFX RX 6900 XT 110 derece görüyor %75 limit ve UV ile bakımsız şekilde tabii fiyatlar zaten kendini ele veriyor genel olarak. Birde 5070 üstü hiçbir kart soğutmada kötü olamaz gibime geliyor.
Bilmiyorum tam olarak ama millet bazı markaları soğutmada kötü diye önermiyor mesela bu fiyatlara çıkıp da gözümüz kapalı almamız lazım ama işte durum ortada güvenemiyor millet bir şeye

Bilmiyorum tam olarak ama millet bazı markaları soğutmada kötü diye önermiyor mesela bu fiyatlara çıkıp da gözümüz kapalı almamız lazım ama işte durum ortada güvenemiyor millet bir şeye.

Zotac alma ne alıyorsan al ;D

Şakabiryana soğutmalar kötü değil ama malzeme kalitesi iyi hissettirmiyor görsellerden ben onlardan çekinirdim sadece.

Malzeme kalitesi ve soğutma farkı oluyor. Performans anlamında da çok küçük farklar olabiliyor.
Marka için ürünün normal fiyatının %10'undan fazlasını vermeyin. Çoğu zaman en ucuzunu alıp geçin. Piyasadaki ekran kartı model üreticilerinin çoğu zaten kaliteli, iyi markalar. Palit de aynı şekilde.

Öncelikle modlara teşekkürler konu olarak açtıkları için. Uyarı aldım ama olsun o kadar . Yani bu Palit marka 5080 almamda bir sıkıntı olmaz o zaman değil mi? Ona göre sipariş edeceğim. Yukarıdaki arkadaşın dediği gibi 5080 alıyoruz ya kötü bir şey olmasın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…