Çözüldü Site kasmaya başladı

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

loren4

Hectopat
Daha fazla  
Önceden "3D. CS. Money" ve "roomtodo.com" sitelerinde vakit geçiriyordum. İlk site CS:GO'daki skinleri 3D olarak incelemeye yarıyor. İkinci site ise 3D olarak oda tasarlamaya yarıyor. Normalde 2-3 ay önce bu siteler kasmıyordu fakat memlekete gidip geldikten 1 ay sonra tekrar bu sitelere uğradım ve CPU bir anda %100 olup site aşırı kasmaya başlıyor. Tarayıcı olarak Opera GX kullanıyorum. Ayarlardan Opera GX ayarlarını sıfırladım. Tüm eklentileri kaldırıp tekrar denedim ama sorun düzelmedi. Ekran kartım RX 6600, işlemcim i5 10400F ve 16 GB belleğim var. Sorunun neden olduğunu bilenler yardım ederse sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Güncelledim ve tüm eklentileri devre dışı bıraktım.

Az önce Google Chrome indirip iki siteyi de denedim. Eskisi gibi kasma donma olmadı ama neredeyse çıktığından beri Opera GX kullanıyorum ve bayağı alıştım. Yok mudur bunun bir çözümü ya da sorun neden kaynaklanıyor? Nasıl bulabilirim?

Sorunu çözdüm. Reddit'te bir forumda video izlerken kasma yaşayan birine denk geldim. Ayarlar>Gelişmiş>Sistem'de bulunan "Mümkün olduğunda donanımsal hızlandırma kullan" ayarını kapatmamızı ve yeniden başlatmamızı söylemiş. Baktığımda bende ayarın zaten kapalı olduğunu gördüm ve ayarı açıp tekrar denedim ve sorun çözüldü. Yardımcı olmaya çalıştığınız için teşekkür ederim.
İlk olarak hareketli bir GIF veya obje gösteren sitenin kaynak tüketmesi normal. Sitede uzun süre vakit geçiriyorsanız, ara sıra sekmeleri kapatıp yeniden açın. Bu tarz sitelerde kaynak sızıntıları çok fazla yaşanabiliyor.

Koyu tema ayarı açıksa da site için kapatın. Koyu tema ayarları, 3D obje içeren sitelerde saçmalayabiliyor.

Bundan sonra biraz siteyi kullanın. Sorun yaşadığınızda SHIFT+ESC ile tarayıcı görev yöneticisini açın. Sonrasında tüm görev yöneticisinin ekran görüntüsünü buraya atın.

Opera GX yine gereksiz işlemlerle şişirilmiş. Eskiye göre arka planda detaylı ayar yapsanız da sürekli çalışan çok işlem var. Opera varsayılan tarayıcı da dahil olarak artık önermediğim hantal ve kullanıcıya zorla bir şeyler dayatan bir test tarayıcısından öteye gidemiyor. Google'un gelecek özellikleri için deney faresi olarak kullanılıyor. Chrome bile çoğu özelliğini, sadelik ve kaynak tüketimini artırmamak adına tarayıcısına çok geç ekliyor veya eklemekten vazgeçiyor. Lütfen Edge veya Chrome kullanın.

Kullandığım ve kaynak tüketen iki uzantıyı saymazsan farkı anlayabilirsin.

Ayrıca reklam ve izleyici engelleme ayarını da site için kapatın. Bazı reklam filtreleri, 3D objeleri oluşturan ağ isteklerini de engelleyebiliyor. Bu da kaynak sızıntısına yol açabilir.

Siteye girdikten hemen sonra kasmaya başlıyor. Site ayarlarını opera ayarlarını vs. inceledim ama koyu temayı kapatamadım.
Bundan sonra biraz siteyi kullanın. Sorun yaşadığınızda SHIFT+ESC ile tarayıcı görev yöneticisini açın. Sonrasında tüm görev yöneticisinin ekran görüntüsünü buraya atın.

Ayrıca reklam engelleyiciyi ve izleyicileri de kapattım. Kendi eklediğim ADBlock eklentisini kaldırıp denedim ama sonuç değişmedi.

İlk olarak tarayıcınızı güncelleyin. Opera'nın güncelleme sayfasını açınca, güncellemeleri denetleyen hizmeti tetiklemede bazı sorunları var. Sayfayı 1-2 kere yenileyin. Güncelleme başlayacaktır.

Tüm eklentileri devre dışı bırakıp test edin. Kasmaya başlayınca tüm görev yöneticisi gözükecek şekilde ekran görüntüsü atın.

Ek olarak yaşadığınız sorunu şu foruma belirtin. Çözeceklerini pek sanmıyorum ama deneyin.

Forumdaki yönetici kadrosu, genellikle suçu kullanıcılara atıp kaçma derdindeler.

Güncelledim ve tüm eklentileri devre dışı bıraktım.

Az önce Google Chrome indirip iki siteyi de denedim. Eskisi gibi kasma donma olmadı ama neredeyse çıktığından beri Opera GX kullanıyorum ve bayağı alıştım. Yok mudur bunun bir çözümü ya da sorun neden kaynaklanıyor? Nasıl bulabilirim?

Sorunu çözdüm. Reddit'te bir forumda video izlerken kasma yaşayan birine denk geldim. Ayarlar>Gelişmiş>Sistem'de bulunan "Mümkün olduğunda donanımsal hızlandırma kullan" ayarını kapatmamızı ve yeniden başlatmamızı söylemiş. Baktığımda bende ayarın zaten kapalı olduğunu gördüm ve ayarı açıp tekrar denedim ve sorun çözüldü. Yardımcı olmaya çalıştığınız için teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…