Site Tasarımı ve İçeriği Tavsiyesi

Kaptı Kaçtı

Hectopat
aytukurt.com: ANA SAYFA

Bi tanıdıgın aylık belirli bi ücret ödeyerek açtığı bir site var, bu site için tasarım ve içerik konusunda yardımcı fikirler ve css, html gibi bir çok kod öğrenmenin yanı sıra tasarım için photoshop gibi bazı programlar hakkında belirli bir düzeyde bilgiye sahip olmam gerektiğinin farkındayım. Başlangıç için gerekli programlar ve bunları öğrenebileceğim bir yayıncı var mı? Ve başlangıç için birkaç tavsiye ve destek istiyoruz, yanıtlar için teşekkürler. (Yeni başladık)

Ek olarak başlangıçta siteye girdiğimizde Ana Sayfa yazıyor, ilk olarak bunu düzeltmeliyiz sanırım?

Son düzenleyen: Moderatör:
İlk olarak bu tür blog sitelerine tavsiyem WordPress kurman olacaktır. WordPress'i kurduktan sonra fazla bir şey elleşmene gerek kalmıyor. Ücretsiz tonla tema desteği var. Hatta istersen elimde bulunan kendi Türkçeleştirdiğim bir tema dahi var.

Ftp dosyalarında index.html ya da default.html dosyasına girip <title </title> arasında kalan alan yerde "ANA SAYFA" yazar oradan değiştirebilirisin. SypeR'a katılıyorum Wordpress ile başlayabilirsiniz. Baktın aylık hosting parası zor geliyor sadece domain yani alan adını yani aytukurt.com'u ödeyip (domainler yıllık ödenir) Blogger a yönlendirebilirsin.

Tema Türkçeleştirmek o kadar da zor değil, bulduğunuz güzel bir temaya bakarsınız gezinirsiniz sonra yabancı dildeki yerlerin hangi kısımda olduğuna bakarsınız. Üstte mi yazı kısmında olduğu mu alt kısımda mı diye; header.php index.php 404.php footer.php gibi yerlerden basitçe düzeltebilirsiniz.
Program olarak kod yazmada Notepad++ işinizi görür, 0'dan site tasarlamadığınızı düşünerek söylüyorum ki Photoshop bilgisine de çok ihtiyacınız yok. Html CSS'i güzelce kavrayın. Sonra JavaScripte geçersin sonra PHP'e geçersin. Tayfun Erbilen adında bir kişi var, ben onun derslerini çok beğeniyorum.
Kafanıza takılan soruları sorabilirsiniz. İyi günler

Dipnot: HTML'i çözümledikten sonra PHP'yi çözmek çok daha kolay bir hal alıyor. Aynı şey PHP'yi çözümleyince HTML'i çözümlemek için de geçerli. Wordpress için düzenlenecek alan sayısı kullanılan temaya bağlı olarak çok farklılık gösteriyor. Mesela bir tema da ben çok zorlanmıştım. Hazırlayan temanın tasarımını çok güzel yapmış ama her şey farklı bir index dosyasının içerisinde. Hepsini tek tek açıp düzenlemek ve hep aynı şeyleri birbiri içine atması sıkıntı oluşturdu mesela.

Bir hosting domain alın ve Wordpress kurun. İnternette gezinirken beğendiğiniz bir temayı wpthemedetector'da aratın. Temanın adını alın. Wordpress ve Premiumsa Google'da ücretsizini bulun. Sonra basın temayı WP'ye. WP büyük kolaylık. Kodlarla uğraşmazsın. Hazır panel + temanın paneli. Arayüz güzel, kolay öğrenirsin. Pişman olmayacaksın.

Photoshop için YouTube'dan tutorial izle halledersin. Kısayol kullanmaya dikkat et. Mouse'la yaptığın şeylerin %90'nın kısayolu var. Zevklidir Photoshop. CS5 kur en azından.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…