Site teması ve logo düzgün çalışmıyor

byKralz

Decapat
Daha fazla  
1.sorun yakın zamanda bir site açtım. Blogger'ın temalarını beğenmediğim için internetten ücretsiz bir tema buldum ancak tabii ki sitenin asıl sahibi siteden bir parça bırakan kredi denilen şey ile. Artık bu yüzden mi bilmiyorum sitede test yaparken ne zaman 404 hatası alsam tema sahibi siteye giriyor.

2.sorun siteme logo ekliyorum ama sürekli küçük boyutta kalıyor. Değiştirmeden önce temanın kendi logosu vardı ve o eklediğim logodan büyük duruyordu.

Yardımcı olursanız sevinirim.

1.sorun yakın zamanda bir site açtım. Blogger'ın temalarını beğenmediğim için internetten ücretsiz bir tema buldum ancak tabii ki sitenin asıl sahibi siteden bir parça bırakan kredi denilen şey ile. Artık bu yüzden mi bilmiyorum sitede test yaparken ne zaman 404 hatası alsam tema sahibi siteye giriyor.

2.sorun siteme logo ekliyorum ama sürekli küçük boyutta kalıyor. Değiştirmeden önce temanın kendi logosu vardı ve o eklediğim logodan büyük duruyordu.

Yardımcı olursanız sevinirim.
Blogger son zamanlarda pek çok kez güncellendi. Belki bundan ötürü eski temalar bozulmuş olabilir. Yahut indirdiğiniz tema sıkıntılı olabilir ki bana öyle geldi.
404 hatası sizi tema üreticisinin sitesine yönlendiriyor ise bunu HTML'yi düzenle bölümünden düzeltmek gerekir.

Bu kısmı detaylandırabilir misiniz?

Elbette. İnternette bulduğumuz temaları elbette yapan birileri var bu siteler bunları bize 2 şeklide sunuyor:

1.ücretli: Bu şekilde aldığımız taktirde tema ile sahip site arasında bir bağ kalmıyor.

2.ücretsiz: Bu şekilde ise tema ilse sahip site arasında bağ kalmış oluyor. Bu bağ siz sahip sitenin kredi adı verilen sahip siteyi gösteren yazı ve linkleri kaldırdığınızda sitenize giren insanları sahip siteye yönlendiriyor.
Blogger son zamanlarda pek çok kez güncellendi. Belki bundan ötürü eski temalar bozulmuş olabilir. Yahut indirdiğiniz tema sıkıntılı olabilir ki bana öyle geldi.
404 hatası sizi tema üreticisinin sitesine yönlendiriyor ise bunu HTML'yi düzenle bölümünden düzeltmek gerekir.

Hatayı alma sebebim şu: Siteye URL ekledim yani bir butona basıldığında o URL'ye gitme olayı. URL'ye gidiyor ancak henüz o URL'ye sayfa açmadığım için 404 alıyorum. Ancak kafamı karıştıran olay 404 almama rağmen üretici siteye yönlendiriyor olması.

Elbette. İnternette bulduğumuz temaları elbette yapan birileri var bu siteler bunları bize 2 şeklide sunuyor:

1.ücretli: Bu şekilde aldığımız taktirde tema ile sahip site arasında bir bağ kalmıyor.

2.ücretsiz: Bu şekilde ise tema ilse sahip site arasında bağ kalmış oluyor. Bu bağ siz sahip sitenin kredi adı verilen sahip siteyi gösteren yazı ve linkleri kaldırdığınızda sitenize giren insanları sahip siteye yönlendiriyor.
Neden böyle bir yol seçiyorsunuz? Hiçbir koşul veya şart olmadan ücretsiz olan güzel temalar mevcut. Sitenin içindeki linkler ile tema yapımcısı link çıkışı sağlayarak kendine farklı bir yolla kazanç sağlatıyor. Sorunu çözmek yerine başka bir tema bulmanızı öneririm.

Anlatabilir misiniz? İnternette araştırdım fakat bulamadım.
Neden böyle bir yol seçiyorsunuz? Hiçbir koşul veya şart olmadan ücretsiz olan güzel temalar mevcut. Sitenin içindeki linkler ile tema yapımcısı link çıkışı sağlayarak kendine farklı bir yolla kazanç sağlatıyor. Sorunu çözmek yerine başka bir tema bulmanızı öneririm.
Sabahtan beri kullandığım tema üzerinde çalışıyorum. Ancak dediğiniz gibi temalar ihtiyaçlarımı karşılamıyor ya da yok. Siz bir site tasarlasanız ve bunu piyasaya sürseniz bedava verir misiniz?

Veririm, verdim.

Peki.

Yardımcı olabilecek misiniz?
Edit: Çözümünü bulamadım ben de Blogger'ın kendi bünyesinde sunmuş olduğu simple Dark temasını seçtim. Soruna çözüm olmasa da kendim için böyle çözüm buldum.

Son düzenleme:
Merhaba, (kredi) dediğini daha yeni anlayabildim 😄 Credit bölümünü kaldırdın diyelim, ne olunca 404 sayfasına yönlendiriyor? Bir butona tıklayınca mı? Yoksa kaldırdığın sayfalarda birden 404 sayfasına mı yönlendiriyor? Yönlendirilen 404 sayfası sana mı ait yoksa tema sahibinin sitesine mi?

Merhaba, (kredi) dediğini daha yeni anlayabildim 😄 credit bölümünü kaldırdın diyelim, ne olunca 404 sayfasına yönlendiriyor? Bir butona tıklayınca mı? Yoksa kaldırdığın sayfalarda birden 404 sayfasına mı yönlendiriyor? Yönlendirilen 404 sayfası sana mı ait yoksa tema sahibinin sitesine mi?

Merhaba, "kredi" bölümünün doğrusunu konuyu açtıktan sonra öğrendim 😄 öncelikle söylemek gerekirse temayı geri kaldırma kararı aldıktan sonra yaşadığım sorunlardan ötürü siteyi kapatıp geri açmaya karar verdim kısacası sorun benim için geride kaldı. Soruna gelecek olursak, "credit" bölümünü kaldırmadan önce sayfalar bölümünden ana menü ayarlamaya çalışıyordum ancak sayfayı test etmek amacı ile menü de oluşturduğum butona tıklayınca ilk önce 404 hatası, ardından tema sahibi siteye yönlendiriyordu. Ben de sorunu belki "credit" bölümünü kaldırırsam düzelir umuduyla şifrelenmiş bölüm ile alt bilgi kısmını kaldırdım. Evet sorun çözülmüştü siteye yönlendirmiyordu ancak bu sefer de ana menü kayboldu. Belki çözerim diye yönetici panelinden ayarlamaya çalıştım ancak fayda vermedi. Moralim bozuldu siteyi kalıcı olarak silip baştan açma kararı aldım. Konuda yoruma olan herkese teşekkür ederim. Sorun çözüldü mü? Kısmına gelecek olursak hayır çözülmedi çünkü çözülecek bir durum yok aksine benim bu konuyu açmam başlı başına bir sorun. Teşekkürler.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı