Sitede ceza yazan modlara ödül mü veriliyor?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Makaleler
80
Daha fazla  
Meslek
Bilgisayar Programcısı
Profil Kapağı
1525088093
Evet sorum gayet açık. Yayınlanırsa sevinirim. Ceza yazan moderatörlere ödül mü veriliyor? Özellikle @MF hocama danışmak isterim. Birisine ceza yazmak bu kadar kolay olmamalı. 24 saat içerisinde 4 farklı olaydan sosyale erişimim engellendi. Elimden geldiğince kurallara dikkat ediyorum. En ufak bir hatada bunu moderatör insiyatif alıp düzeltmek yerine neden direk ceza yazıyor? Lütfen açıklarsanız sevinirim.

Ödül falan yok. Verilen cezalar az bile. Amaç cezalandırmak değil, yanlışları düzeltmeye yardımcı olmak. Şu an bile inatla yanlış yazıyor insanlar. Hiçbir şey yapılmasaydı, durumu düşünemiyorum bile. Bazı kişiler iki kelimeyi bir araya getirip cümle kuramıyor. Ne düzeltilse kârdır.

Ben de burada 1 ay moderatörlük yaptım. Moderatörlük süremde genelde küçük hataları düzeltip görmemezlikten geldim. Ancak cümlede 1'den fazla hata olduğunda ceza verdim. Konuların geç onaylanması ise açılan konularda imla hatalarının düzeltilmesi ve hata durumuna göre cezasını verip onayladım. Ne kadar az hata yapılır, forum kurallarına uyulursa konular o kadar erken açılır, ve o kadar da az ceza verilir.

Bu duruma ben de karşıyım gerçekten. Küçük bir hata bile yapsam en az 2-3 saat kadar ceza yiyorum. 4-5 gün yediğimi bile hatırlarım. Sebebi ise yanlış bilgi vermekmiş. Konu sahibi soru sormuş. Bende yazarken demişim ki "emin değilim ama .." bu şekilde yazmışım ve cümleyi bitirmişim. Hatta konudakiler bana konuyu cevaplayıp doğrusunu söylemişlerdi ve bende teşekkür bile etmiştim. Sonucunda ise yanlış bilgi vermekten 5 gün ceza yemiştim.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı