Merhaba ders projesi olarak uygulama yapıyorumda web sitesi yaptım ürün satmak için oradaki verileri çekip nasıl uygulamada gösterebilirim? Örnek olarak Trendyol'da bir ürün var aynısı uygulamadada gözüküyor nasıl yapabilirim?
Eger veri cekmek istedigin sitenin public bir API'i varsa en kolay yolu bu. Yoksa da 'web scraping' konusunu arastirabilirsin.
Google'dan kendi apinin nasıl yazabileceğini araştır hocam istersen. Ben de tam bilmiyorum ama işe yarar gibi.
Merhaba ders projesi olarak uygulama yapıyorumda web sitesi yaptım ürün satmak için oradaki verileri çekip nasıl uygulamada gösterebilirim? Örnek olarak Trendyol'da bir ürün var aynısı uygulamadada gözüküyor nasıl yapabilirim?
![]()
Bu uygulama sizin yapmak istediginize benziyor bir nevi.
Sitedeki verileri almak icin 2 yol var. Biri scrapy kutuphanesi!
Sitedeki ürün isim ve fiyatlarini bu yontemle rahatça cekebilirsiniz.
Tabii site JavaScript ise o zaman 2 yol var. Scrapy calisabilmesi icin bu kez, docker, splash ve scrapy gerekiyor.
Site JavaScript ise diger bir yol playwright.
Yalnız playwright Windows"ta calismiyor.![]()
GitHub - scrapy-plugins/scrapy-playwright: 🎭 Playwright integration for Scrapy
🎭 Playwright integration for Scrapy. Contribute to scrapy-plugins/scrapy-playwright development by creating an account on GitHub.github.com
Son yol sitedeki gizli API.
Sitelerde JSON formatinda bir veri kaynagi vardir o kaynagi bulabilirseniz hiç tarama kaynaklarini kullanmadan verilere request modulu ile ulasabilirsiniz.
Genel hatlari itibarıyla isleyis bu sekilde.
Dipnot ben Python ile il; gileniyorum tum yazdiklarimi Python ile halledebilirsiniz.
Anladım hocam. Siteyi shopify üzerinden ayarladık satış yapmak için sorun çıkarır mı acaba?
Yanlış anlamamak icin soruyorum.
Simdi siz bir shopify web sitesi kurdunuz.
Domain eklediniz.
Burada yer alan urunleri alip ayni zamanda Android uygulamada satmak istiyorsunuz.
Veriler shopifydan cekilecek.
Ilk sorum shopify bildigim kadari ile PayPal uzerinden odeme aliyor.
Türkiye'de shopify uzerinden ürün satilamiyor diye biliyorum.
Urunleri shopify veya farkli bir suteden ceksenizde bunu uygulamadan nasıl satabilirsiniz onu bilemiyorum.
Belki WebView tarzi bir uygulama yapilabilir. Sitenin Android versiyonu gosterilerek yine shopify uzerinden satilmasi saglanabilir.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.