Herkese Merhaba,
Benim öğrenmek istediğim şey herhangi bir sitede Üyelik kontrolü nasıl yapılıyor. O kadar çok kaynak araştırdım ki başka bakacak yerim kalmadı. En son çareyi sosyal de konu açmakta buldum. Herhangi bir basit site dahi sağlam bir login ve üyelik yönetim kısmına sahip. Bunu yaparken hangi kodlar kullanılıyor öğrenmek istiyorum.
Öncelikle PHP bir sistem kurmalısın textboxlar ile sitede yazı yazma kutuları oluşturmalısın (isimlendirerek). Ardından bir veri tabanına bunu bağlamalısın. Gönder butonuna tıkladığında veya kayıt ol butonuna otomatik olarak veri tabanına kaydedecek. Bununla ilgili kodları ilerleyen zamanda paylaşırım.
Öncelikle cevaplarınız için teşekkür ederim (Bayağı uzun bir zaman oldu.). Anladığım kadarıyla sağlam bir Üyelik Yönetim Sistemi için epey bir uğraşmak gerekiyor. Ve bunu bir insanın tek başına yapması da zor. Bunun için biraz hazırcılığa kaçaraktan kullanımı ücretsiz sistemlere yönelmeye karar verdim. Bunun içinde tercihim UserSpice'tan yana oldu. Seçmemdeki sebep ise kendi isteğinize göre değiştirebiliyor olmanız. İşin Üye Yönetimi kısmını geçtim. Şimdi ise dinamik bir site oluşturmak istiyorum. Dinamikten kastım ise yeni bir yazı eklediğimde sitenin en başında gözüksün. Diğer yazılarda bu sıraya göre aşağı dizilsin. Bunu yapmam için aklımda bir kaç farklı yöntem var. Size danışmak istiyorum ve yorumlarınızı bekliyorum.
İlk olarak yazacağım makaleleri SQL'de depolayıp PHP ile "Array" sırasına göre sitede dizmek. Fakat site içinde kullanımı nasıl olur bilemiyorum. Bunun içinde kafa patlatmak gerekiyor. İşin tek can alıcı noktası kafa patlatmak olsa yine iyi.
HTML kodunda yazmış olduğum makaleleri JavaScript aracılığı ile dizmek.
Üye işlemlerini halledemediniz hazır sisteme yöneldiniz
dinamik site yapmak istiyorsunuz yazdıklarınız başta görünsün istiyorsunuz; bunda da hazıra yöneleceksiniz ikinci kez kaybedeceksiniz. bu iş böyle olmaz.
MySQL komutları için bilgisara xampp kurup phpmyadmini kurcalayın. google' a php mysql veri ekleme silme listeleme yazın.
php ile veritabanına kaydetme silme ve listeleme işini öğrenin
php de session konusunu ögrenin
şimdi bu ögrendiğiniz iki şeyi birleştirin. (kaydetme ile yeni üye eklemeyi session ile de oturum açmayı)
1. maddedeki listeleme işini sitenizin en başına yazın gözükür.
hem HTML, hem JavaScript, hem Mysql, hem Php buradan sorular sorma ile proje bitmez