Sitelere VPN'siz girememek

UranusWASTAKEN

Hectopat
Yer
Istanbul
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
CPU: Ryzen 5 5600 4.4GHz - GPU: Nvidia GTX 1060 6GB - RAM: 2x8 G.SKILL 3000 MHz - PSU: Rampage 600Watt 80+ CERT - 1x 250 GBSATA SSD - 1x 500 GB M2 SSD - 1x 500GB HDD - Keyboard: SteelSeries APEX 7 TKL - Mouse: SteelSeries Aerox 3
Selamlar. VPN'siz bazen sitelere giriş yapamıyorum alt tarafta fotoğraf koyacağım bazen öyle hatalar ile karşılaşıyorum VPN açınca girebiliyorum bunu nasıl çözebilirim önceden böyle bir şey olmuyordu yeni yeni olmaya başladı.

Girmeye çalıştığın site üstün yönetimimiz tarafından yasaklanmış olabilir ya da biri modemden engellemiş olabilir.

Girmeye çalıştığın site üstün yönetimimiz tarafından yasaklanmış olabilir ya da biri modemden engellemiş olabilir.
Sadece o site değil. TruckersMP, Paribu, Binance, GitHub gibi sitelere de giriş yapamıyorum. VPN açınca hepsine giriş yapabılıyorum

Sadece o site değil. Truckers MP, Paribu, Binance, GitHub gibi sitelere de giriş yapamıyorum. VPN açınca hepsine giriş yapabılıyorum.

Modem ayarlarını yedekleyin sonra modem ayarlarını sıfırlayın deneyin.

Sadece o site değil. TruckersMP, Paribu, Binance, GitHub gibi sitelere de giriş yapamıyorum. VPN açınca hepsine giriş yapabılıyorum
Hepsi de önemli siteler. Birileri sizin finansal bilgilerinizi çalmaya çalışıyor. Hocam "bağlantınız gizli değil" hatası https yani site ile aranızdaki bağlantının güvenli olmadığı anlamına geliyor. Bariz bir şekilde hacklenmişsiniz. Kaspersky ya da Bitdefender kullanarak sisteminizi tarayın. Bir virüs bulunamazsa ya modem hacklenmiştir ya da size özel anti-virüslerin tespit edemediği bir hack kodu yazılmıştır.

Eğer Anti-Virüs programları bir şey bulamazsa modeminizi ve bilgisayarınızı formatlamanızı öneririm.

VPN ile girebilmenizin sebebi VPN bağlantısında başka bir bilgisayara SSL ile bağlanmanızdır. VPN ile aranızda güvenli bağlantı olduğundan ve websiteleri VPN'in bulunduğu hacklenmemiş bilgisayar tarafından istenip size yollandığından sitelere güvenle erişebiliyorsunuz.

DNS ayarı yaptınız mı hiç Windows ayarlarından?

DNS ayarı yaptınız mı hiç Windows ayarlarından?
Tehlikeli/Güvensiz DNS sunucuları kullanıyorsanız da bu sorunla karşılaşabilirsiniz.

Kısacası DNS (domain name system -Alan adı sistemi-) sizin erişmek istediğiniz internet sitelerinin bulunduğu bilgisayarların ip adreslerinizi bilgisayarınıza söyler. Bu sayede istediğiniz siteye sadece alan adını (mesela technopat.net) yazarak erişebilirsiniz. İp adresini bilmenize gerek kalmaz.
İşte kötü niyetli bir DNS adresi kullanırsanız bilgisayarınızda, bu DNS adresini kullanarak bir siteye girmek istediğinizde size sahte, hackerların bilgisayarının ip adresini döndürebilir. Https sitelerde SSL sertifikası geçersiz olduğu için "bağlantınız gizli değil" hatası alırsınız. Http sitelerde ise bütün verileriniz hackerların eline geçer.

Son düzenleme:
Tehlikeli/Güvensiz DNS sunucuları kullanıyorsanız da bu sorunla karşılaşabilirsiniz.
Ben mesela Windows ethernet ayarlarından Google DNS veya Cloudflare DNS kullandığımda aynı bu hatayı alıyorum ve hiç bir siteye giriş yapamıyorum. Sanırım Türk Telekom yasakladığından dolayı.

Ben mesela Windows ethernet ayarlarından Google DNS veya Cloudflare DNS kullandığımda aynı bu hatayı alıyorum ve hiç bir siteye giriş yapamıyorum. Sanırım Türk Telekom yasakladığından dolayı.
Hayır Türk Telekomla alakası yok. Türk Telekom finansal siteleri engellemez. Engellemesi için bir sebep yok. Erişemediğiniz siteyi https://internet2.btk.gov.tr/sitesorgu/ bu adrese sorgularsanız erişim engeli olup olmadığını öğrenebilirsiniz. Burada erişim engeli yok çıkan bir site sizde erişilemiyorsa Türk Telekomla alakası yoktur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…