Sitenin domain adresinde Microsoft olduğu için site kapatıldı

456593

Hectopat
Makaleler
8
6 gün önce Microsoft'un Türkiye'deki topluluğunu daha güzel yönetebilmek adına, Windows sürümleri, Edge sürümleri, Office sürümlerinin vikilerini paylaşıp yararlı bilgiler veriyordum. Yaklaşık 1 saat önce domainim ıcann kuruluşu tarafından clienthold koduyla askıya alındı. Domain şirketimi aradım ve Microsoft'un domainime "abuse" yolladığını ve ıcann kuruluşuna başvurup kapatıldığını söyledi. Böyle bir olay da başımdan geçmedi demem artık. Icann'e başvurup askıya alınma durumunu kalıcılaştırmamak için elimden geleni yaparım, fakat biliyorsunuz ki büyük bir kuruluş ve Microsoft var ortada. Anlayacağınız kasıklarımdan ve malum yerlerimden litrelerce ter akıyor. Var mı fikri olan?

Son düzenleyen: Moderatör:
Kullanamazsınız zaten. MARKA TESCİLİ nedir gidin araştırın. Hatta iyi olmuş WİPO aracılığıyla mahkeme yoluyla alsalardı avukatlık ücreti ve tazminat öderdiniz. Domaini aldığınız firmaya ticket açıp domaini panelinizden bile sildirin.

Durumu ICANN temsilcileriyle konuşuyorum, dediğin kadar ciddi bir olay değilmiş. Ayriyeten Microsoft şirket ismiyle domain açan tek insan ben değilim, fakat hedef nedensizce ben oldum.

Durumu ıcann temsilcileriyle konuşuyorum, dediğin kadar ciddi bir olay değilmiş. Ayrıyeten Microsoft şirket ismiyle domain açan tek insan ben değilim, fakat hedef nedensizce ben oldum.

Direkt ıcann'in domaini kapattığına dua edin bence. Wipo'luk olsaydınız görürdünüz ciddi mi değil mi? Hatta her hakkı saklı yine yapabilirler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Direkt ICANN'in domaini kapattığına dua edin bence. WİPO'luk olsaydınız görürdünüz ciddi mi değil mi. Hatta her hakkı saklı yine yapabilirler.
Farkındayım, Microsoft'un Destek sitesinde de konuştum bu konuyu, şu anlık bir sıkıntı yok. Fakat domain'e el-fatiha. Ben de bu acımı sizlerle paylaşmak için konu açmıştım fakat görünen o ki agresif arkadaşlarımız iş başında

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…