Sivas nasıl bir şehir?

Berqorht

Hectopat
Babamın tayini Sivas'a çıktı. Sivas nasıl bir şehir? Toplumu eğitimli mi veya kekolar fazla var mıdır?
Niğde'den taşındık sizce nasıl bir yer?

"Keko" lar bütün şehirlerde var. Ben de Sivas' a hiç gitmedim ama Niğde' den çok farklı olacağını sanmam.

Sivas'ta okuyorum. Hazırlıkla birlikte bu sene 5. senem olacak. Sivas'ın yerlisi inanılmaz derecede yobazdır. "Canııııım" derler sürekli. Eğitim görmüşlük oranı %20'nin altındadır, belki daha da fazladır. Cana yakın konuşmalar yaparlar ama kendi düşünceleri dışında bir şeyler konuşursan dışlanırsın. Çok sade giyinmek dışında biraz farklı bir şapka veya ceket bile giysen uzaydan inmişsin gibi bakarlar. Sivas toplam 2 caddeden oluşur. L şeklindedir ve biri İstasyon caddesi diğeri ise Atatürk caddesi diye geçer. Bu iki cadde biraz çarşı izlenimi verse de gezilecek yeri neredeyse yoktur. Sivas'ta olduğum için hiç ama hiç mutlu olamadım senelerdir. Tek sevdiğim noktası orada sevdiğim kişiye rastlamış olmam. Şehrin sevilecek hiçbir yanı yok gerçekten. Gelen herkes mutsuz ve depresyonda. Kışın inanılmaz soğuk olur. -35'i gördüm 2 kere, soğuktan vücudum yanmaya başlamıştı artık o derece. Kat kat ve rahatsız biçimde giyinmek zorunda kalıyor gidenler. Birkaç tarihi yeri var ve olaysız bir şehir. Pek kötü olaya rastlanmaz, onun dışında gerçekten içi bomboş bir şehir. Allah babanın yardımcısı olsun.
Ben gittim birkaç kez. Ne beklediğine göre degisir, cok esprisi yok. Nigde'ye gitmedim ama tahmini olarak Sivas daha iyidir sanirim.

Eki Görüntüle 594255
Niğde daha iyi. Zaten Niğde ve Malatya toplumunun çoğunluğu da Sivasınki gibi aşırı yobaz.

Son düzenleme:
5 yıl boyunca Sivasta yaşadım. Merkezde oturuyordum. Şu an yaşadığım il ile kıyaslarsam daha sakin bir şehir Sivas. Biraz daha küçük. İlk kez gittiğinde gezebileceğin güzel yerler var ancak uzun süre yaşayınca sıkılabilirsin. İnsanları diğer şehirin insanları gibi aslında sosyal medyada abartıldığı kadar bir aykırılıkları yok. Trafikte gerçekten saçma hareket eden insanlar denk geliyor bazen. Onun dışında güzel bir şehir ama pek bir bekleniye girme.

Son düzenleme:

Ben hem Malatya'da 4 yıl kaldık Niğde'de de 3 yıl gerçekten dediğiniz gibi biraz yobazlık var şimdi Sivas bakalım nasıl bir şehirmiş .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…