Şahsi fikirlerim; şuan piyasada mevcut 400-700 TL bandındaki hazır sıvı soğutma sistemlerini beğenmiyor ve güvenmiyorum. Yüzlerce sorun konusu gördüm hem burada hem forumda. NZXT Kraken X62 72 tarzı high-end sıvı soğutucu almadıkça kendim hava soğutma kullanacağım. En üst sınıf 3 hava soğutma biliyorum sessizlik/performans kralları olarak;
*Noctua Yeni ve bana saçma gelen krem/kahverengi şeklinden farklı Black serisi çıkarmış bakabilirsiniz.
*Be Quiet Pro4 (kiti varmıydı tam hatırlamıyorum ama uyumlu sanırım)
*Kalbimin sahibi Akasa Venom Medusa*
Bu 3 hava soğutucu, bir çok kral olduğu sanılan AIO sıvı soğutmadan daha sessiz ve daha performanslı çalışır. Olabilecek maximum arıza fanlar bozulur, blok ömrü ömürlüktür. Fanlara bir şey olursa tık diye değiştirip yola devam edilebilir. Bu sebeple kendi düşüncem, kasa içerisinde görüntüye (RGB tarzı) kasmadıkça hava soğutma tercih edeceğim.
NOT: Fanlar bozulabilirden kastım, şansa bağlı olarak elbette ertesi gün de sorun çıkabilir ancak normal ortalamada 3 yıl ile 6 yıla kadar gidebilir, daha da fazla gidebilir
Ekleme: Fiyatına göre enteresan şekilde Windale 6 da iyidir ancak ben çift blok taraftarıyım ve fanların ısı borularına direk vurmasını isterim. Bu sebeple arka arkaya yerine yan yana dizilen bloklar bana daha cazip geliyor ki zaten daha az ses için daha yavaş dönüş hızında maximum soğutmayı da o şekilde sağlıyorlar.