Sıvı Nitrojen Soğutma Kullanmak

Daha fazla  
Merhabalar! 1 L sıvı nitrojen buldum ve daha fazla da alma imkanım var. Işlemcimi soğutmak için kullanmak istiyorum. Bilgi sahibi arkadaşlar bildiklerinizi paylaşmanızı rica ediyorum.

Merhabalar! 1 L sıvı nitrojen buldum ve daha fazla da alma imkanım var. Işlemcimi soğutmak için kullanmak istiyorum. Bilgi sahibi arkadaşlar bildiklerinizi paylaşmanızı rica ediyorum.
Genelde O.C denemelerinde kullanılır, gündelik kullanım için uygun değildir. Hem işlemci plakasına zarar verir hem de kullanımı zor olur. Sürekli yenisini eklemek gerek. Birisi yok ise sürekli nitrojeni yenileyecek zor olur ve gereksiz olur bence.

Gündelik kullanım için kullanacağımı kim söyledi? Yani düzenli olarak kullanılmıyor sadece o frekansa çıkıp bırakılıyor?

Ilk basta biraz dalga gectiginiz sandim. Sivi nitrojen her ne kadar -273 derece olsa da bir sure sonra etkisini kaybeder. Evet, islemci 0 derecelerden asagiya bile iner ama bittigi zaman islemci de sivi sogutma sistemi de hasar alir.

Eger ki 7 lere kadar cikmayi planliyorsaniz ve sivi nitrojeni de hizli ve sorun olmadan alacaksaniz neden olmasin ama hem oc pasif olarak omur azaltir, hem de sivi nitrojen ultra dusuk sicaklik yuzunden plakayi kirilgan hale getirir. Amaciniz tam olarak neydi acaba?

Sıvı nitrojen bittikçe eklemeniz lazım. Bir de bilgisayarın bir daha açılmama ihtimali var.
Riskli bir iş. Daha fazla sıvı nitrojen gerekebilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…