Sıvı soğutma almaya değer mi ?

Valla kimseyi zan altında bırakmıyorum, bunun bir ihtimal olduğunu söylüyorum. Youtube'a AİO LEAK ( all in one ) diye yazarsanız yada newegg sayfasında yorumlara bakarsanız siz de görürsün, ayrıca içinde ki sıvı parçaları bozuyorMUŞ (ben demiyorum madurları diyor ) ekran kartı, anakart veya ekran kartı bozulanlar var. Ben corsair silverstone gibi markaların soğutucularının akıntı yaptığını okudum sizinle paylaşıorum ... Bu demek değil ki her soğutucu akıntı yapacak ama bir ihtimal. Ben de pcmi upgrade edeceğim small form factor bir kasa toplamak istiyorum dolayısıyla sıvı soğutmalara merak sardım lakin 3000 tl'lik 980 ti ekran kartımın yada 1300tl'lik i7 işlemcimin bozulması ihtimalini göze alamıyacağım ...

Peki o halde aksini kanıtlamakla uğraşmayacağım, Google amcana bir ara sorarsın her sıvı iletken midir diye
Yardımcı olacağımız başka bir konu kalmadı sanırsam?
Hayır kalmadı. Herşey için teşekkürler içim rahat bir şekilde alıcam soğutmayı ve sayende ön bilgi edindim.
Bu arada bu alacağım soğutma antec gx500 kasama sorunsuz birşekilde uyar değil mi ?

Son düzenleme:
@Canseçkin hava soğutmalar da işlemciyi büküyor. Buna ne dersiniz? İhtimal her parça için var. Ne alırsanız alın. Şahsi görüşüm bilinir firmaların sıvı soğutmalarından almak. Ki bu firmaların garanti konusu baya iyi. Sosyal'de PSU sebebiyle sistemi giden arkadaş vardı. Firma tüm gideri ödedi. Böyle bir sorun olursa kullanıcı hatası hariç ödeneceğini düşünüyorum.

Olabilir tersini idda etmedim zaten bu forumda bu yüzden vakit harcıyoruz ve fikir paylaşıyoruz ödeyeeceğimiz para için en doğru ürünü seçme çabasındayız. ama ben 212 evo'nun cpu büktüğünü hiç okumadım o zaman sıvı soğutma yerine 212 evo alınabilir diyebilirz . . . Bunun ötesinde laf yarıştırmayacağım herkes kendisi için doğru olanı seçsin...

Haklısınız fikir paylaşıyoruz. Laf yarıştırma değil sohbet diyelim. Amacımız yarış değil. Sinek küçük ama mide bulandırıyor. Ben yine de sıvı soğutmadan yanayım.

Fikir paylaşıyorsunuz da yalan yanlış fikirleri de bir güzel oluşturuyorsunuz insanların kafasında buna ne demeli?
Arkadaşlar ben bu konuda kimseye yanlış bilgilendirmede bulunmam, bilgi sahibi olmadığım konuyu aynı Antec 1250'nin malzeme kalitesi hakkında hiçbir bilgim yok dediğim gibi çok net belirtirim.

Halen daha konuyu açan arkadaştan "Her sıvı iletkendir, aksi iddia edilemez" gibi söylemler duyuyorum.
Günümüz kapalı sistem sıvı soğutma sistemlerinin sızdırma gibi bir problemi yoktur ancak bu hiçbiri sızdırmaz, zarar vermez anlamına gelmez elbette.
Sızdırsa bile problem yaratmaz, sizin yukarıda kurduğunuz cümleler sanki sistem yanacakmış gibi düşünceler yaratıyor insanların kafasında.

Neymiş 500TL'lik sıvı soğutma için bilmem kaç TL'lik sistemimi tehlikeye atamazmışım. Arkadaşlar zaten kapalı sistem sıvı soğutma sistemlerinde saf su kullanılır, iyonik özelliği yoktur bunların. Bilimsel açıdan zaten iletkenlik değerleri de yoktur. Bu sıvılar sistemi nasıl yakabilir? Var mı bunun imkanı.
Corsair aptal mı? ThermalTake aptal mı? Zalman aptal mı? Sıvı kaçağından dolayı sistemi yanan biri mahkemeye başvurunca hasarı karşılamak zorunda kalacağını bilmiyor mu? Bu firmaların avukatları, hukukçuları yok mu? Bu firmaların mühendisleri yok mu? Bunlar kafalarına göre mi işe yapıyorlar?

Neymiş, hava soğutma sistemleri işlemciyi büküyormuş. Yönetici olsam inanın hepinize basardım cezayı İnsanların aklında yanlış düşünceler oluşturuyorsunuz. Skylake serisi işlemcilerde devre kartının ince olmasından dolayı 800gram ve üzeri soğutucu blok montajından sonra yer çekimi nedeniyle işlemci ve anakart soketinin alt kısmına fazladan yük biniyor ve bu yüz zarara yol açabiliyor deseniz kimse size laf söyleyemez.

@er36po Erkan abiniz de oldukça pahalı bir sistemde üst seviye bir Custom sıvı soğutma sistemi kullanıyor. Sızdırma ihtimalini, sızdırırsa ne olacağını buyurun Erkan abinize sorun.

Son düzenleme:
Silverstone td 02 yorumlarından bir örnek içinden yeşil bir sıvı aktı ve ekran kartımı bozdu diyor . saf su nezaman yeşil oldu ?

Öncelikle konuya cevap vereyim: Hayır, özellikle özel sıvı soğutmalar fiyatını hak edecek kadar da fark yaratmıyor. (Örneğin hava soğutma 90-100 dereceye kadar çıkarıyor iken, sıvı soğutma 40-50'ye kadar düşürmüyor mesela.)
Ancak iyi bir sıvı soğutma profesyonel OC'çunun işini fazlasıyla görüyor diyebiliriz.
Hava soğutma vs iyi bir sıvı soğutma arasında fiyat farkına değmese de sıcaklık konusunda tatmin edici farklar yaratıyor kesinlikle.

O linkini verdiğiniz sıvı soğutma ile benim bildiğim hava soğutma arasında neredeyse hiç fark olmayacaktır ısıda.

Yaklaşık 1,5 yıldır custom sıvı soğutma kullanıyorum, bir kaç kez istemeyerek anakarta ve diğer donanıma oldukça da sıvı dökülmüş ve ertesi güne kadar kalmıştı ayrıca da PC çalışmıştı. Sonuç: Sıfır zarar, sıfır sorun. Çünkü saf suda iletken maddeler bulunmaz. (Çakma saf sular var mı? Evet, var)
Fakat saf suyun zamanla bozulma durumu var, buna çözüm ise yaklaşık yılda bir kere o eskimiş sıvıyı değiştirmek yetiyor. Tabi hazır sıvı soğutmalarda sıvı değişimi gerekmemekte. Yani en azında görünen o.

Ayrıca, dikkatli ve olması gerektiği gibi montajı yapılmış sıvı soğutmaların sıvıyı kaçırması imkansıza yakındır.

Senin gibiler hiçbir zaman araştırma zahmetine girmez. Sadece bir yorum görür ve herkese yayar, her firmanın her ürünü hakkında aynı yorumu yapmaya devam eder. Saf suyun iyonik özelliğinin bulunmadığından bile haberin yoktu belki de?
Biraz da sen araştır bakalım, bilinen bir markanın sıvı soğutma sisteminin içerisinde kullanılan sıvıyı. Eminim o bilgiye bile ulaşamayacaksındır.

Tundra serisinde kullanılan sıvıyı araştırıp ondan sonra kesin bir dille yanıt vereceğim ben sana. Her saf su elbette renksiz olmak zorunda değildir.
Custom sıvı soğutmalarda kullanılan her renkli sıvı iyonik midir sanıyorsun? Bal ben bilgi sahibi değilsem değilim diyorum, kesin bir yorum yapmıyorum.

Sen 600TL bütçen varken kasana kafan kadar hava soğutma sistemleri koymakta özgürsün, engelleyen yok.
Ancak insanları sıvı soğutmalardan uzaklaştırmaya da hakkın yok.

Bak ben konuyu açan arkadaşa çok net bir biçimde Antec 1250'nin ne parça ne de malzeme kalitesinde hakkında bir bilgim olmadığını söyledim.
Servis kalitesini, imkanlarını, distribütör var mı yok mu söyledim, hepsi kesin bilgi.
Vermiş olduğum performans testleri kesin bilgi, elbette kullanılan işlemci ve OC miktarına göre, oda sıcaklığına ve hava sirkülasyonuna göre değişiklik gösterebilir bu değerler.

Corsair neden 300TL fazla istemesine karşılık 5-6 derece fark yaratıyor derseniz cevabı ortada, kalite ve güven. Kimse de boş yere elinde 600TL para varken sırf sızdırma korkusu yüzünden H100i almak varken kafası kadar soğutuculara yönelmek zorunda kalmasın.
Skylake serisi işlemci kullanan adam ne yapsın? Hem büyük hava soğutma alma ezilir hem sıvı soğutma alma yanar, adam soğutucu da almasın isterseniz?
Sırf şu ezilme muhabbeti yüzünden bile insanları Skylake serisinden soğuttunuz, 5 liralık bir tavan askı aparatı ile sıfır sorun ile kullanabilecekleri halde.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…