Sıvı soğutma almaya değer mi ?

0,055 elektrik iletkenliğinin ne anlama geldiğinden haberdar olmayan arkadaşa bakırın iletkenlik değerinin 59 olduğunu hatırlatıyorum.
Muhalefet olmak için cevap vermeyin. 0,055 gibi mikro bir değer zaten sistemdeki elektrik akımını iletip farklı parçalara zarar verecek kapasitede değil hiçbir şekilde.
Hadi sen elektrik iletkenliği 0,055 olan bir kablo ile akımı iletmeye çalış bakalım, iletebilecek misin yoksa iletemeyecek misin? Bu denli yüksek seviyede elektrik direnci olan bir madde izin verecek mi buna?

Saf suyun eletriksel direnci çok yüksektir, bundan ötürü elektrik iletkenliği çoook düşük seviyelerdedir, yok denecek seviyededir.
Yorum yapmak için yorum yapmayın.

Bazen kendime "ya, benim çok temiz, saf bir kalbim var" diyorum, fakat biraz yokladığımda, aslında bi köşesinde ufak da olsa canavar barındırdığını görüyorum ancak şu ana kadar kimseyi ısırdığını görmedim
Yani demem o ki: saf diye bir şey yok. Zararsız diye bir şey vardır.

Ekleme: Ben peşinen cevabımı verdim çok şükür

Ne anlama geldiğini biliyorum. Muhalefet olmak için cevap yazmayın diyip , cevap yazıyorsunuz. Ben parçalara zarar verir dedim mi? Hayır. İletkenliği 0,055 olan bir kablo elektriği iletir. Ne ölçüde ilettiği önemli değil, sonuçta iletir. Lütfen, yorum yapmak için yorum yapmayın.

@osos11 Konunun bütününe bakarsak sıvı soğutma sistemlerinde kullanılan sıvının sızıntı ya da kaçak yaparak bileşenlere zarar verip vermeyeceği ile ilgili konuşuyoruz. Saf su üzerinden gittiğimize göre o iletkenlik değeri ile zarar vermeyeceği ortadadır. Ama siz hala kabullenemiyorsunuz. Bana dediniz ki saf su iletkendir ben de size araştırdım ve değerini yazdım. Hadi sizin dediğiniz değeri kabul etsek dahi bir etkisi ya da zararı olmayacaktır. @BilgisayarKurdu arkadaşımız da yazmış size bakırı örnek vermiş ama sizin ya anlamaya niyetiniz yok ya da muhalif olmak için burdasınız. Gerçi atalarımız boşuna dememiş "Anlaya sivrisinek saz, anlamayana davul, zurna az"diye. Saygılar.

Evet, konuşuyoruz. Elektrik devrelerine zarar verir dedim mi? Demedim. Dediğiniz gibi, o değerden de anlaşılıyor zaten. Ben zarar verir de demiyorum. Elektrik akımını iletmez dendi. Yanlıştır, iletir. Atasözüyle de kendi durumunuzu çok iyi anlattınız. Konuyu uzatıyorsunuz, siz uzattıkca cevap vererek bende uzatıyorum.

Dostlar ürünü bu sabah teslim aldım fakat 1 cm farkla kasaya sığmadı. Bilindik şekilde montajını yapamıyorum sığmamasından dolayı. Başka bir taktik verebilcek varmı ? Çünkü geri iade etmek istemiyorum.
http://i.hizliresim.com/j1OMr9.jpg
http://i.hizliresim.com/9q1z6N.jpg
- Foruma yükleyemedim boyut nedeniyle hata veriyor -

Radyatörü kasanın üst ve arka tarafına, tabi içten tutarak 1 iki foto atar mısınız?
Fotoğrafların boyutlarını FormatFactory ile orijinalliğini bozmadan küçültebilirsiniz.
Üst kısma monte edemiyorum çünkü ram slotları engel oluyor. Ram'leri sökünce bir miktar hizaya geliyor ama yinede tam oturmuyor. Yani kasa azıcık daha geniş olsaydı olacaktı. Arka kısmını tam kavrayamadım. Sanırım aklınızda olan şey kasanın arka kısmına dışardan montaj. Gayet mantıklı ama radyatörün boruları yeterli uzunlukta değil cpu'ya yetişmiyor yani. Kasanın arka kısmında, arka fanın hemen üstünde iki adet kasa içine giriş yeri var. Bu yuvalardan boruları geçirebilseydim o zaman cpu'ya yetişirdi borular. Yazarken yoruldum be. bir saat kadar sonra istediğiniz şekilde foto atabilirim. İşe yaramazsa öğleden sonra radyatörü kargoya verip geri yollucam mecburen.

Son düzenleme:
RAMlere binmiyor ise engel olmasının bir zararı yok. Zaten o tarzda alacağınız bir çok soğutucu Rad'ı RAMlerin üstüne gelecektir.

Soğutucunun boruları sökülüp takılabilir ise bence her türlü arka dıştan bağlanabilir. Hazır sıvı soğutmaların bu tarz sorunları olmasaydı iyiydi. (Bazıları sökülmüyor, sökülebilen de hayli uğraştırıyor gördüğüm kadarıyla)

Eğer soğutucu hoşunuza gitti ise değiştirmeyip bir şekilde montajı yapabilirsiniz diye düşünüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…