Sıvı soğutma CHA_FAN çoklayıcı ile kullanılır mı?

imotek

Hectopat
Daha fazla  
Anakart
Asus Prime B450M-K II
İşlemci
Ryzen 5 5600
Merhaba geçen sene ince hesaptan bir sistem aldım ve işlemcim ısındığı için sıvı soğutma aldım. Kasam Corsair Carbide Spec Delta ve ben bu kasanın üst tarafına Cooler Master ML240l V2 sıvı soğutucu taktım. Fakat ASUS Prime B450M-K II ana kartımda sadece 4 pin girişli bir CHA_FAN ve ayrı olarak CPU fan girişi olduğu için 3 pinli sıvı soğutucu pompasını CHA_FAN a takmak zorunda kaldım. Oradaki takılı kabloyu söktüm (galiba kasadaki egzoz ve kasa fanlarının bağlı olduğu kablo) oradaki kabloyu söktüğüm için şu anda sadece sıvı soğutma çalışıyor dereceler iyi durumda fakat ben kasanın fanlarını da kullanmak istiyorum. Bu fanları performans kaybı yaşamadan CHA_FAN'a çoklayıcı ile taksam olur mu? Ve kasanın içinde sadece tek bir kablo vardı galiba aldığım site tüm kasa fanlarını çoklayıcı ile 1 kablo haline getirmiş ben bir tane daha çoklayıcı alıp bu kasa fanlarının olduğu çoklayıcıyı ve pompayı takarak kullanabilir miyim? Eğer oluyorsa pin sayısına dikkat ederek kaliteli bir çoklayıcı önerir misiniz?

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı