Sıvı soğutma değiştirilmeli mi?

Thermalright 360 Aqua Elite modeline sahibim kasam 4000D üst taraf 280'e kadar destekliyr ön taraf ise 360'a kadar ön tarafa taktım lakin bunun pompa ömrünü ve soğutma performansını kötü etkilediğini öğrendim. Sizce iade edip aynı markanı notte 240 modelini mi almalıyım ki bu durumda bir fan daha almam gerekecek yoksa bu şekilde devam mı etmeliyim?

Eğer 240'a geçtiğimde alacağım değer ile 360'ı dik taktığımda alacağım sonuç aynı ise hiç değiştirmek istemiyorum belki ileride kasayı değiştiririm çünkü şu an hiç bütçem kalmadı hatta klavye için eş dost arıyorum :D

Son olarak eğer dik konumda kalsın denirse sizce kalan 3 ve sıvı soğutmanın fanları nereye bakmalı en iyi hava akışı için?

Son düzenleyen: Moderatör:
İşlemciniz nedir?

On-Panele-Montaj-Borular-Yukari-Yonde.png

Sivi-Sogutma-Radyator-Montaji-PC-Kasasinin-Ustu.png

Mavi olanlar hava kabarcıkları.

Thermalright 360 Aqua Elite modeline sahibim kasam 4000D üst taraf 280'e kadar destekliyr ön taraf ise 360'a kadar ön tarafa taktım lakin bunun pompa ömrünü ve soğutma performansını kötü etkilediğini öğrendim. Sizce iade edip aynı markanı notte 240 modelini mi almalıyım ki bu durumda bir fan daha almam gerekecek yoksa bu şekilde devam mı etmeliyim?

Eğer 240'a geçtiğimde alacağım değer ile 360'ı dik taktığımda alacağım sonuç aynı ise hiç değiştirmek istemiyorum belki ileride kasayı değiştiririm çünkü şu an hiç bütçem kalmadı hatta klavye için eş dost arıyorum :D

Son olarak eğer dik konumda kalsın denirse sizce kalan 3 ve sıvı soğutmanın fanları nereye bakmalı en iyi hava akışı için?

Ön tarafta hortumlar aşağıda olacak şekilde montajlsrsanız, pompayada bir şey olmaz, performansı da düşmez.

ryzen 9 7900 x olmayan model olduğu için çok ısınacağını düşünmüyorum 65w tdp si var sanırım

İşlemciniz nedir?

Eki Görüntüle 2329269
Eki Görüntüle 2329268

Mavi olanlar hava kabarcıkları.
custom değil bu arada yani öğrenmek istediğim ön panele takıp boruları yukarda kalacak şekilde takarsam 240lık üst panelde olana göre performansı nasıl olur

Ön tarafta hortumlar aşağıda olacak şekilde montajlsrsanız, pompayada bir şey olmaz, performansı da düşmez.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
hocam bu attığım süredeki sonuçlar dediğinin tersini söylüyor ama tabi kaynak falan bir şey varsa onu da incelemek isterim.

Aslında en güzeli tüm kombinasyonları not alıp tek tek denemem olur tabi ama pek fazla vaktim yok maalesef.

Son düzenleme:

Ayrıca YouTube kıyaslamalarına da bakabilirsiniz, ön panelde her zaman daha performanslı çalışır.

Hortumun aşağıda olmasının mantığı, hava kabarcıklarının su akışını engellememesi.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Son düzenleme:
Teşekkür ederim inceleyeceğim sonuç olarak göndermiyorum ön tarafa kablolar yukarıda ya da aşağıda mı kalacak ona karar vereceğim

Kablolarin asagida olmasina kara verdim ama in out fanlar nasil olmali su an 3 radyatorde onde 2 yukarida 1 de arkada fan var hangileri in hangileri out olmali hocam?

Ayrıca YouTube kıyaslamalarına da bakabilirsiniz, ön panelde her zaman daha performanslı çalışır.

Hortumun aşağıda olmasının mantığı, hava kabarcıklarının su akışını engellememesi.

Son düzenleme:
Üst kısımda 2 fana gerek yok, üst arkadaki kalsın, diğerini önde olanı radyatörün an alt iç tarafa takarsanız ekran kartına faydası olur.

Tamamdir cok teşekkür ederim. Olmadi 3 tane daha fan alirim. Bu durumdaki radyator icin fan oneriniz var mi olabildigince F/P olacak sekilde?

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı