Sıvı Soğutma Kablolaması

NoVa5

Femtopat
Daha fazla  
Merhabalar. Bu aralar sıvı soğutma almaya karar verdim kasam sıvı soğutmaya uygun büyüklükte. Ama beni düşündüren konu şu an kasamda 8 çıkışlı herbiri 6pin olan fan kontrolcüm var. Anakartımda'da sıvı soğutmanın pompası için giriş bulunmuyor.1. sorum pompayı normal 4pin fan girişine bağlasam çalışır mı? 2. sorum pompayı fan kontrolcüsüne bağlasam çalışır mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam, pompa CPU fan girişine takılır. Kontrolcüde uygun giriş varsa takabilirsiniz. 6 pin fanlı ise büyük ihtimalle fan hızını kontrol edebiliyorsunuz. Sıvı soğutma fanları genelde 4 pinli olur. Arkadaşlar da baksınlar.

Sıvı soğutmanın pompasını normal bir fan soketine takabilirsiniz.
Ancak bazı pompalarda RGB olduğu için kaç pinli bir kablo ile gelecek bilemiyoruz.
Siz soğutmayı alın kablosu nasıl gelecek bakalım sonra bilgi verelim.
peki pompayı fan kontrolcüsüne yada sysfan/cpufan'a bağladığımda pompanın performansı değişirmi mantiken sysfan/cpu fan'da daha fazla güç çekeceğini düşünüyorum.

Sen önce hangi sıvı soğutucuyu alacağına karar ver , çünkü model ve marka ya göre nereye bağlayacagin degise bilir , kimisi anakart USB den fan gücü nu alır kendisi PSU dan molex , sata fanlar kendine özel pinli olabilir , Gigabyte olduğu gibi .

Sen önce hangi sıvı soğutucuyu alacağına karar ver , çünkü model ve marka ya göre nereye bağlayacagin degise bilir , kimisi anakart USB den fan gücü nu alır kendisi PSU dan molex , sata fanlar kendine özel pinli olabilir , Gigabyte olduğu gibi .
alacağım sıvı soğutma 120mm olmak zorunda.120mm klasmanında nzst krakenm22 diye düşündüm.İşlemcim ryzen 5 3600 yaz sıcaklarında bulunduğum şehir ve oturduğum bölge açısından sıkıntı çekiyor.Varmı başka 120mm tercih edebilecğiniz sıvı soğutma

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı