Sıvı Soğutma Kablosu Nereye Takılmalı?

Gripex

Megapat
Yer
Niffelheim
Daha fazla  
Arkadaşlar Cooler Master 240L aldım. Güç kablosunu PUMP FAN1'e mi yoksa CPU FAN'e mı takmam lazım? Çalışıp çalışmadığını nasıl anlarım?

Pompadan çıkan kabloyu PUMP FAN1 fanlardan çıkan kaployu CPU FAN a takacaksın.

Pompadan çıkan kabloyu PUMP FAN1 fanlardan çıkan kaployu CPU FAN a takacaksın.
Vatan'a yaptırmıştım montajı onlar CPU FAN'a takmış ben ordan çıkarttım 4 pinli olan PUMP FAN'a taktım benim taktığımda 3 pinliydi doğru yapmışım değil mi?

Vatan'a yaptırmıştım montajı onlar CPU FAN'a takmış ben ordan çıkarttım 4 pinli olan PUMP FAN'a taktım benim taktığımda 3 pinliydi doğru yapmışım değil mi?
Evet Pompa güç bağlantısı 3 pin bende de. Doğru takmışsınız.

Evet Pompa güç bağlantısı 3 pin bende de. Doğru takmışsınız.
Technopatın bi videosunu izledim şimdi CPU FAN1 diyor?
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Arkadaşlar kafam karıştı bilgili biri yardımcı olabilir mi?

Çoğu sıvı soğutmada fanlardan çıkan kablo CPU fan header a, pompadan çıkan kablo varsa PUMP fan header a takılır. Eğer anakartta Pump fan yoksa o zaman pompadan çıkanı CPU ya fanların kablosunuda da SYS fanlardan birine takabilirsiniz. Biostan fan hızlarını ayarlamayı unutmayın.
Pompa her halükarda maximum devirde çalışmalı. Fanları sıcaklık-gürültü durumuna göre PWM (grafik eğri) ya da DC (sabit) olarak elle ayarlayabilirsiniz.
Corsair i115 pro gibi pompadan bir sürü kablo çıkıyorsa, kitapçığındaki gibi bağlanır.

Son düzenleme:
Merhabalar, ben konu açmadan buraya sorayım dedim. Ben fan kablolarını CPU_FAN ve CPU_OPT ye bağladım. Pompanın oluyor sanırım o 3 pinli kabloyu da SYS_FAN_PUMP yazanlardan birine bağladım. Doğru olmuş mu ?

Merhabalar, ben konu açmadan buraya sorayım dedim. Ben fan kablolarını CPU_FAN ve CPU_OPT ye bağladım. Pompanın oluyor sanırım o 3 pinli kabloyu da SYS_FAN_PUMP yazanlardan birine bağladım. Doğru olmuş mu ?
Doğru olmuş.
Normalde 2 fan varsa bunlar çoklayıcı ile sadece CPU_FAN a bağlanır. 2 fan tek yere bağlanır yani.
Fan kablo çoklayıcı, çift fanlı soğutucuların kutusundan çıkar. Yoksa piyasadan bulunabilir.
Önlü arkalı 4 fan kullanılacaksa, ikisi CPU_FAN a diğer ikisi CPU_OPT ya da SYS_FAN a takılabilir.
Böylece kolaylıkla eşit devirde dönmeleri sağlanır.
Not: Pompa maxksimumda dönmeli!

Eğer söylediğiniz daha sağlıklı ise yarın çoklayıcı ile onları CPU_FAN a bağlayayım. Normalde kutudan çıktıda ben dedim zaten yerim var, tek tek takayım diye.

Eğer söylediğiniz daha sağlıklı ise yarın çoklayıcı ile onları CPU_FAN a bağlayayım. Normalde kutudan çıktıda ben dedim zaten yerim var, tek tek takayım diye.
Eşit devirde çalışmasını istediğim için ben 2 fanı tek yere takıyorum. Fanlar PWM destekli (4 uçlu) ise bu şekilde PWM de aktif oluyor. Yani bir kayıp yok.
Hem de anakart fan bağlantısı az ise iyi oluyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…