Sıvı soğutma kablosunu nereye takmalıyım?

tekin11

Picopat
Cooler Master ML240 V2 sıvı soğutmaya sahibim. Anakartımda pump girişi yok CPU fan ve sys fan girişi var. Hangisine takmalıyım?

Fan çok çoklayıcım var, fan çoklayıcıyı CPU Fan'a taktım ve sıvı soğutmanın kablosunuda diğer bütün fanları da çoklayıcıya taktım. Öyle kullanıyorum.

Sıvı soğutmayı CPU fana taktığım zaman daha fazla ısınıyor.

Bilgisi olan cevap yazarsa svinirim teşekkürler.

2 pinli fanlar üzerinde bir sürücü devre içeriyorsa sağlanan akım miktarına göre hızı değiştirilebilerek kullanılır; sürücüsü yoksa sabit hızda döner. 3 pinli fanlarda 2 pin + ve -, diğer pin ise PWM sinyalidir. PWM sinyalinin duty cyclesine göre Power pinlerinden gelen gücü fana aktarır yani PWM modülasyonu kullanır. 4 pinli falar 4. pin ile fanın pervanesinin dönüş hızını raporlar. İşinize yarar mı bilmem ama bilgi olsun.

Hocam, yapacağınız şey, pompayı CPU FAN girişine takın. Fanları ise çoklayıcı ile SYS FAN/ CHA FAN girişine takabilirsiniz. Fan hızını arttırarak deneyin. Pump FAN girişi olmayan anakartlarda başka yol bulmak zor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…