Sıvı soğutma kasaya sığmıyor

Anakartında büyük VRM soğutucu olsaymış üste de takamayacakmışsın. Bu NZXT radyatör+fanlar aynı Arctic soğutucular gibi daha kalın sanırım normale göre.

Yok ya kasa üreticilerinde problem var. 240mm ve 280mm sıvı soğutmalar 5.2-6cm aralığı. Hep ucundan sığıyor ya da sığmıyor. Şu kasaları 1 cm yüksek yapsalar sorun olmayacak. Çoğu kasa böyle, zamanında çok araştırdım. Hatta en rezaleti ASUS TUF GT301 kasası. Bende vardı, bu sebeple araştırdım. Adamlar üste iki fanlık yer yapmış sıvı soğutma desteklemiyor. Düşük profil RAM ve anakart ile oluyor anca. Sonra Corsair 4000D aldım 280mm takamadım anakarta çarptığı için. Çok güzel boyuttaki kasayı iyi planlayamamışlar.

Son düzenleme:
Hocam çıkar radyatörü aynı şekilde boruları kasanın önüne gelecek şekilde tak. Ramlerin üstünden gelsin borular, egzos fanını etkilemesin.

Kullanılan RAM ve anakart soğutucu bloğu farklı olabiliyor. Piyasadaki çoğu radyatör 25mm ve fanlar da 25mm oluyor genelde.

Uğraşamadım radyatörün yerini değiştirmeye. Kabloları bu duruşuna göre ayarlamışım. Kurdum test ettim, baya güzel. Yalnız soğutma coştu. Fanlar sesli çalışıyor, Apex Legends oynarken 59-61 civarında dolandı işlemci sıcaklığı. Cidden iyi çalışıyormuş, nazar değmesin.

Önerileriniz için hepinize teşekkür ederim.

Ön taraftaki fanları üst kısma taşıyıp sıvı soğutuvuyu öne koymak istiyorum ne yapmalıyım çıkaramıyorum fanları

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…